Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Ερντογάν και Ελληνισμός.....



Θ. Μαλκίδης: Ερντογάν-Ελλάδα. Απαιτώντας από το  δολοφόνο την αναγνώριση του εγκλήματος και από τα θύματα την υπεράσπιση της αξιοπρέπειάς τους 

Από τις συνεντεύξεις στο ραδιοφωνικό σταθμό ΑΛΦΑ της Καβάλας σήμερα το μεσημέρι και στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΛΦΑ της Αλεξανδρούπολης, η οποία θα προβληθεί στις 9:00 μμ. 

Πριν λίγες ημέρες μιλώντας σε μία εξαιρετική εκδήλωση που έγινε στο Μουσικό Σχολείο της Δράμας, μιλώντας για τη Γενοκτονία, για τον Πόντο, για τη Θράκη, για την Καππαδοκία, την Ιωνία, αναφέρθηκα στους θεσμούς της Ελληνικής Δημοκρατίας και στην πρόσκλησή τους στον Ερντογάν.  

Ζήτησα από τους Ελλαδικούς πολιτειακούς θεσμούς, ως Έλληνας πολίτης και ως απόγονος διασωθέντων των  εγκλημάτων του Κεμαλισμού και του Ναζισμού που δεν τιμωρήθηκαν γι ΄αυτό και επαναλήφθηκαν, να εισάγουν για πρώτη φορά στο ελληνοτουρκικό πλαίσιο την αναγνώριση της Γενοκτονίας. Να ζητήσουν την αποφυλάκιση του Γιάννη- Βασίλη Γιαϊλαλί και της Κούρδισσας συντρόφου του Μεράλ Γκεϋλανί, να απαιτήσουν από το δολοφόνο, από τον εκπρόσωπο του κράτους- φυλακή την αναγνώριση των εγκλημάτων του.  

Δεν έχω βεβαίως αυταπάτες για τις κυβερνήσεις και για τα Ελλαδικά κόμματα,  εντός και εκτός Βουλής, και για την ικανότητά τους να υπερασπιστούν τα αυτονόητα. Είναι όλοι αυτοί που κατέθεσαν στεφάνι στον Κεμάλ, τιμώντας τον δάσκαλο του Χίτλερ, είναι όλοι αυτοί που αρνούνται τη μαζική εξόντωση,  διαπράττοντας το  έγκλημα της ύβρεως στον υπερθετικό βαθμό!

Μου προκάλεσε θλίψη η σημερινή συνάντηση των δύο πλευρών. Από τη μία πλευρά ο συνεχιστής του Κεμάλ και του Χίτλερ Ερντογάν που απαιτεί και από την άλλη οι εκπρόσωποι των Ελλαδικών θεσμών, που απλώς παρακολούθησαν με το ανάλογο ύφος και γλώσσα σώματος,  χωρίς να αρθρώσουν λόγο για την Κύπρο, για τη Θράκη, για το Αιγαίο. Δε ζήτησαν   την απελευθέρωση του Γιάννη- Βασίλη Γιαϊλαλί- εμείς στη Θράκη δεν έχουμε πολιτικούς κρατούμενους- και την αναγνώριση της Γενοκτονίας,  του μαζικού εγκλήματος που στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 1.000.000 Έλληνες και Ελληνίδες. 





Μένει μόνο ο λαός μας, οι πολίτες,  οι αγωνιστές και οι αθλητές του δικαίου, της μνήμης και της αλήθειας στην Ελλάδα, την Τουρκία, σε όλον τον πλανήτη.  Σ΄ αυτούς προσβλέπω,  σ' αυτούς ελπίζω για να καταδικασθούν ο Δολοφόνοι και μαζί με τους Υβριστές και τους Αρνητές, να καταλήξουν στα απορρίμματα της ιστορίας. Όσοι ζωντανοί!