Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Καταζητούμενος για τη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ εξελέγη "βουλευτής" στα κατεχόμενα

Καταζητούμενος για τη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ εξελέγη "βουλευτής" στα κατεχόμενα

Καταζητούμενος για τη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ εξελέγη "βουλευτής" στα κατεχόμενα

“Βουλευτής” πλέον στα κατεχόμενα είναι από  ένας εκ των καταζητουμένων για τους φόνους των Τάσου Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού.
1

Πρόκειται για τον Ερχάν Αρικλί, ο οποίος παρά το γεγονός ότι εδώ και χρόνια ήταν καταζητούμενος όχι μόνο από τις κυπριακές αρχές αλλά και από την ίδια την Ιντερπόλ, έχει φροντίσει να κάνει συχνά πυκνά αισθητή την παρουσία του στα κατεχόμενα μέσα από την πολιτική του δράση, χαρακτηριστικό της οποίας ήταν πάντα ο εμπρηστικός του λόγος.

α

Ο Αρικλί πλέον, θα κατέχει για πρώτη φορά και “έδρανο” στη νέα ψευδοβουλή με το κόμμα YDP (κόμμα των εποίκων), του οποίου είναι Πρόεδρος, αφού είναι ανάμεσα στους 21 νέους "βουλευτές" του ψευδοκράτους.

β

Να θυμίσουμε ότι μετά τις φρικτές δολοφονίες των Ισαάκ και Σολωμού το καλοκαίρι του 1996 στην πράσινη γραμμή, η Γενική Εισαγγελία της Δημοκρατίας, εξέδωσε 11 διεθνή εντάλματα σύλληψης, ανάμεσα στα οποία και αυτό του Ερχάν Αρικλί, που τότε στα κατεχόμενα ήταν πρόεδρος της φοιτητικής οργάνωσης Turk-Bir.

γ

Οι δολοφόνοι αν και εναντίον τους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης από Κύπρο και Interpol, κυκλοφορούν ελεύθεροι μέχρι σήμερα.

3

Ο Αρικλί εξάλλου είχε συλληφθεί πριν 6 χρόνια στο Κιργιστάν, από το οποίο η Κύπρος ζήτησε άμεσα την έκδοσή του, χωρίς ωστόσο αυτό να γίνει δεκτό -προφανώς μετά από παρέμβαση της Τουρκίας- και όχι μόνο αυτό, αλλά μετά από λίγο αφέθηκε και ελεύθερος και επέστρεψε στα κατεχόμενα.

2

Ο Αρικλί κατάγεται από το Ardahan της βορειο-δυτικής Τουρκίας και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Αμερικανικού Πανεπιστημίου Κερύνειας το 1997.

Ελίνα Σταματίου

http://www.reporter.com.cy/politics/article/290408/katazitoymenos-ga-ti-dolofonia-toy-tasoy-isaak-exeleg-boyleftis-sta-katechomena