Δευτέρα, 28 Μαΐου 2018

Δύο ακόμη αγνοούμενες κηδεύτηκαν μετά από 44 χρόνια: Μ. Κυπρή- Μ. Αποστολίδου ΕυτυχίουΔύο ακόμη αγνοούμενες κηδεύτηκαν μετά από 44 χρόνια και την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο: 

Μ. Κυπρή- Μ. Αποστολίδου Ευτυχίου

Το τελευταίο αντίο είπαν   συγγενείς και συγχωριανοί στην μέχρι πρότινος αγνοούμενη Μαρικκού Κυπρή από το Εξω Μετόχι. 

Η  κηδεία της από τον ιερό ναό Αγίας Μαρίνας στη Μοσφιλωτή. 

Η Μαρικκού Κυπρή δολοφονήθηκε την 14η Αυγούστου του 1974 από Τούρκους στρατιώτες. 

Ήταν 76 ετών και παρά τις εκκλήσεις των παιδιών της δεν θέλησε να τα ακολουθήσει σε ασφαλείς περιοχές. Παρέμεινε  στο Έξω Μετόχι, όπου ήταν και ο τάφος του πολυαγαπημένου της συζύγου. 

Τα οστά της, εντοπίστηκαν σε μαζικό τάφο στο Έξω Μετόχι το 2014, μαζί με τα οστά άλλων πέντε συγχωριανών της και ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο DNA. 

Η περίπτωση της Μαρικκούς Κυπρή, είναι χαρακτηριστική. Κανένα από τα τρία της παιδιά δεν είναι σήμερα εν ζωή για να την αποχαιρετήσει. Η Ευθυμία, ο Γεώργιος και η Ανδριανή ακολούθησαν στο θάνατο τους γονείς τους χωρίς να γνωρίζουν τι απέγινε η μητέρα τους.


Επίσης δηδεύτηκε η Μαρίτσα Αποστολίδου Ευτυχίου από το Νέο Χωρίο Κυθρέας, το όνομα της οποίας περιλαμβανόταν στον μακρύ κατάλογο των αγνοουμένων από την Τουρκική εισβολή.

Είχε δολοφονηθεί εν ψυχρώ από τους Τούρκους κατακτητές, στις 14 Αυγούστου 1974 και τα οστά της, που βρέθηκαν σε ομαδικό τάφο στο κατεχόμενο χωριό της, ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο DNA.

Η εξόδιος ακολουθία εψάλει στην εκκλησία Αγίου Χαραλάμπους στην Αγλαντζιά.