Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Μακεδονία: Εμείς δεν υπογράψαμε !


Θ. Μαλκίδης 

Μακεδονία: Εμείς δεν υπογράψαμε !


Από την ομιλία στα Γρεβενά



Η χυδαία πράξη  κυβέρνησης και των δήθεν κομμάτων, εντός και εκτός Βουλής,  "συμφωνία" με τα Σκόπια, δεν εκφράζει τον Ελληνικό λαό. 






Τον  22 Ιουλίου του 1943 πάνω από μισό εκατομμύριο Έλληνες βρέθηκαν στο Σύνταγμα για να μην αφεθεί η Μακεδονία και η Θράκη στους φασίστες Ναζί κατακτητές και τους συνεργάτες τους κατσαπλιάδες και κομιτατζήδες. Αυτό είναι και το σημερινό μήνυμα. Το 1943, όταν οι Γερμανοί Ναζί ήθελαν να δώσουν την πατρίδα μας,  τη Μακεδονία και τη Θράκη, 30 Έλληνες και Ελληνίδες δολοφονήθηκαν για να μην παραχωρηθεί η Μακεδονία. Και εμείς θα σιωπήσουμε; Σε αυτόν εδώ τον τόπο που οι θύτες ακόμα μας προκαλούν, εμείς τα θύματα δεν πρέπει να σιωπούμε. Γιατί αν σιωπήσουμε εμείς, θα βγούνε από τους τάφους οι νεκροί για να φωνάξουν για τη Μακεδονία».

 Επί 9 μήνες ο ελληνικός λαός βρίσκεται παντού. Επί 9 μήνες οι Έλληνες κι οι Ελληνίδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό βρίσκονται παντού για να απαιτήσουν το αυτονόητο για την Μακεδονία, για τον Ελληνισμό. Κανείς μα κανείς δεν πρέπει να σταματήσει αυτόν τον αγώνα που είναι δίκαιος. Ούτε μια στιγμή δεν πρέπει να σταματήσουμε. Το απαιτούν οι νεκροί  μας.

Αυτοί που είμαστε εδώ, είμαστε η ζωντανή Ελλάδα. Είμαστε μια Ελλάδα που βγαίνει από τις στάχτες της. Είμαστε ένας Ελληνισμός που δε φοβάται. Και αυτό πρέπει να είναι το μήνυμα για όλους και για όλες.

Ζούμε δύσκολες στιγμές, πολλές φορές βρεθήκαμε σε αντίστοιχες. 
Υπάρχουμε  όμως εμείς και μπορούμε να δώσουμε έναν  δίκαιο αγώνα, απέναντι σε μια αμόρφωτη, απαίδευτη και οκνηρή πολιτική ηγεσία, εντός και εκτός βουλής. Αυτήν την προσπάθεια που κάνουμε σε όλη την Ελλάδα, την κάνουμε γιατί έχουμε έναν σκοπό. Πρέπει να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας και, όπως μας την παρέδωσαν οι γονείς μας, να την παραδώσουμε στα παιδιά μας και στα παιδιά των παιδιών μας.

Πολλοί μας λένε ότι ο αγώνας είναι μάταιος, ότι δε θα έχει κανένα αποτέλεσμα, ότι δε θα γίνει τίποτα.

Αν ξεκινούσανε έτσι οι Έλληνες ούτε την Επανάσταση, ούτε τον Μακεδονικό Αγώνα θα δημιουργούσαν,  ούτε θα απελευθέρωναν τόσους τόπους. 
Γι’ αυτό δε θα σταματήσουμε τον αγώνα μέχρι να ακυρωθεί η "συμφωνία".

Ο Ελληνικός λαός  δεν υπέγραψε τίποτα. Συνεχίζουμε.