Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

«Η Ελλάδα εδώ και τρεις χιλιάδες χρόνια πορεύεται με τις εξαιρέσεις».......



ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΛΕΞΗ ΤΟΥ ΘΕΟΦΑΝΗ ΜΑΛΚΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ!  

Επιμέλεια Ρεπορτάζ: Γιάννης Β. Καραπανάγος.

www.korinthostv.gr


Η διάλεξη του κ. Θεοφάνη Μαλκίδη-Διδάκτωρ Κοινωνικών Επιστημών Παντείου Πανεπιστημίο-με θέμα: "Ελληνισμός Διωκόμενος: Από τον Καποδίστρια και τη γενοκτονία, στη Μακεδονία", πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου. 

Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Σύλλογος Ποντίων Κορινθίας, η Μικρασιατική Στέγη Κορίνθου, ο Σύλλογος Βορειοηπειρωτών Κορινθίας ''ο Άγιος Δονάτος'', η Κορινθιακή Εστία  Ιστορικών-Λαογραφικών Ερευνών, ο Αλληλοβοηθητικός Σύλλογος Πολυτέκνων Κορινθίας και Π.Ε.Θ. Κορινθίας. 

Ο κ. Μαλκίδης αφιέρωσε την ομιλία του στη μνήμη του Βορειοηπειρώτη ήρωα Κωνσταντίνου Κατσίφα και συγκλόνισε το ακροατήριο γιατί, με ψυχικό σθένος, σαφήνεια και πειστικότητα, περιέγραψε τα κενά της συμφωνίας των Πρεσπών, σε βάρος της ελληνικότητας της Μακεδονίας μας και αναφέρθηκε πολλές φορές στην παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια.


Το ακροατήριο επικρότησε τις θέσεις, που διατύπωσε ο κ. Μαλκίδης, με παρατεταμένα χειροκροτήματα. 
Ο κ. Μαλκίδης τόνισε ότι ο δρόμος για την ανατροπή της συμφωνίας των Πρεσπών είναι μακρύς και επίπονος και χρειάζεται εθνική συστράτευση για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου. 
Επιπλέον, το ακροατήριο έθεσε ερωτήσεις στον ομιλητή, μετά το πέρας της ομιλίας του και ακολούθησε διάλογος.


Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο καθηγητής κ. Δημήτριος Σωτηρόπουλος, η Πρόεδρος της Μικρασιατικής Στέγης κα Βασιλική Ευστρατιάδου και ο δικηγόρος κ. Αλέξανδρος Γκουργιώτης, ενώ έκλεισε με τραγούδια από τη χορωδία της Μικρασιατικής Στέγης και τον εθνικό ύμνο από τους παριστάμενους. 

Παρόντες ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Αλέξανδρος Πνευματικός, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Αθανάσιος Γκίκας, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Μαριλένα Σούκουλη-Βιλιάλη, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Απόστολος Παπαφωτίου και Γιώργος Πετρίτσης, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Κορινθίων κ.κ. Βασίλης Νανόπουλος και  Νίκος Σταυρέλης, η κα Σοφία Αναγνωσταρά και ο κ. Γρηγόρης Καρπούζης, καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων. 








«Η Ελλάδα εδώ και τρεις χιλιάδες χρόνια πορεύεται με τις εξαιρέσεις»....... (Νίκος Γκάτσος)