Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019

Εκατό χρόνια μετά την "Τελική Λύση" εναντίον των Ελλήνων,ο αγώνας για αναγνώριση συνεχίζεται !


Θεοφάνης Μαλκίδης 

Επιστολή στον Πρωθυπουργό του Καναδά για αναγνώριση της Γενοκτονίας 

Με πρωτοβουλία του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου, είχε εισαχθεί πρόταση προς τη  Γερουσία του Καναδά για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Η πρόταση – που υποβλήθηκε από τον Ελληνα γερουσιαστή Λεωνίδα Χουσάκο –  είχε απορριφθεί την 27 Νοεμβρίου 2018  21 ψήφους υπέρ, 32 ψήφους κατά, και 16 αποχές.

Ο  Ελληνισμός του Καναδά, πάνω από  300.000 , απαξιώθηκαν από μια μειοψηφία, εκείνων που διέπραξαν το αδίκημα 100 χρόνια πριν, εκείνων που διέπραξαν παρόμοιο έγκλημα ενάντια στους Αρμενίους, που ο Καναδάς αναγνώρισε. Πώς τώρα απορρίφθηκε παρόμοιο έγκλημα;

Πιστεύουμε ότι η καναδική Γερουσία και η καναδική κυβέρνηση θα το σκεφτεί ωριμότερα και το 2019, στα 100 χρόνια θα επανορθώσει.

Το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο (ΟΗΟ) έχει αρχίσει έναν έντονο αγώνα για την αναγνώριση της  Γενοκτονίας και τα σχετικά ψηφίσματα από 13 πόλεις του Καναδά: Toronto, Ottawa, Montreal Vancouver, Regina, Edmonton, Calgary, Oshawa, Vaughn, LaSalle, Villeray-St Michel-Parc-Extension, Coe St Luc, Laval.

Y. Γ. Εκατό χρόνια μετά τη 19η Μαΐου ζητούμε από τον Καναδά την αναγνώριση της Γενοκτονίας, αλλά ο  Τουρκικός φασισμός, οι  λωποδύτες των Σκοπίων και....επιστολές από την Ελλάδα,την υπονομεύουν ! 

Στο τέλος όμως θα νικήσει η Μνήμη των Προγόνων μας,  η Αλήθεια και το Δίκαιο της Ιστορίας !

Δείτε την  επιστολή αυτή μαζί με το αίτημα του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου προς  τον Πρωθυπουργό του Καναδά με την οποία ζητείται να αναγνωριστεί η Γενοκτονία της οποίας η τελική φάση ξεκινούσε πριν εκατό χρόνια και η 19η Μαΐου  να γίνει ημέρα Μνήμης και την επιστολή για μη αναγνώριση από τη Γερουσία.