Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

Η κλοπή των Πρεσπών δεν θα νομιμοποιηθεί ποτέ από τον Ελληνικό Λαό.




Θ. Μαλκίδης 



Συνέντευξη στην Εφημερίδα Θεσσαλία και δήλωση για την κλοπή των Πρεσπών 

Καταστροφική για την Ελλάδα χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών ο  Θεοφάνης Μαλκίδης.

Όπως είπε, ο ελληνικός λαός πρέπει να πει το μεγάλο όχι και καμία απόφαση ερήμην του δεν μπορεί να έχει νομιμοποίηση, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό.
Συμπλήρωσε πως κάθε παρουσία  σηματοδοτεί τη συνέχεια της προσπάθειας ανάδειξης του σημαντικού ιστορικού και πολιτικού ζητήματος της Μακεδονίας, που δεν έχει μόνο προέκταση στο χθες, αλλά και στο αύριο.
Ανέφερε ότι κανείς δεν μπορεί να βγάλει από τη συζήτηση για την ανάδειξη του Μακεδονικού Αγώνα και τις θυσίες του πρωταγωνιστή του Παύλου Μελά το σημερινό σκηνικό, που αναφέρεται στο μεγάλο ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας, το οποίο δεν έχει ακόμα λήξει.


Αναφέρθηκε στο παράδειγμα ενός συλλόγου στις Σέρρες, για το οποίον κρίθηκε δικαστικά ότι δεν θα  πρέπει να υλοποιήσει την ίδρυσή του βασιζόμενος στη διαφοροποίηση και την ετερότητα, με βάση τον ελληνικό πληθυσμό. Ο συγκεκριμένος σύλλογος κρίθηκε από το δικαστήριο ως παράνομος και διαλύθηκε, γιατί δεν υπάρχει μακεδονική γλώσσα, ούτε εθνότητα, όπως αναγνωρίστηκε, σύμφωνα  δυστυχώς, μετά από αίτημα του Ζάεφ σε πάρκινγκ (!) και συνομολογήθηκε, απουσία του Ελληνικού λαού,  στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών.
«Η προσπάθεια που τόσο ιστορικά, όσο και πολιτικά εξελίχθηκε με τον τρόπο που γνωρίζουμε ήδη από τον Ιούνιο του 2018 και με την κύρωση από τη Βουλή, τον Ιανουάριο του 2019, ανοίγει τον ασκό του Αιόλου, που δεν θα λύσει ένα πρόβλημα, που αφορά ένα κράτος «λωποδύτη», που έχει οικειοποιηθεί το ελληνικό όνομα της Μακεδονίας».







Η αντίσταση και ο αγώνας μας απέναντι στη <Συμφωνία>, που έγινε μετά από <<διαπραγματεύσεις>> σε πάρκινγκ και 
καφετέριες (!), συνεχίζεται.

Εμείς δεν υπογράψαμε, δεν ψηφίσαμε, δεν κυρώσαμε, δεν θα σεβαστούμε, ούτε θα τιμήσουμε το Βιασμό και το Ψεύδος.