Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

Το Τουρκικό πρόβλημα, οι προηγούμενοι και οι τωρινοί της μπλε, πράσινης, κόκκινης και ροζ συγκυβέρνησης





Θ. Μαλκίδης 

Το Τουρκικό πρόβλημα, οι προηγούμενοι και οι τωρινοί της μπλε, πράσινης, κόκκινης και ροζ συγκυβέρνησης 

Οι προηγούμενοι : 

Τσίπρας: "Έχει σύνορα η θάλασσα και δεν το ξέραμε;"

Κοτζιάς: "Να μην είμαστε μοναχοφάηδες", 

Κατρούγκαλος: "Η Τουρκία ασφαλώς και έχει δικαιώματα στην ανατολική Μεσόγειο διότι έχει τεράστια ακτογραμμή",  

Τσιρώνης: " Το Καστελλόριζο ανήκει στο Αιγαίο", 

Ζουράρις: "Και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει!". 

Οι τωρινοί: 

Μητσοτάκης "Με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν είχαμε μια ανοιχτή συζήτηση. Έθεσα στο τραπέζι όλα τα ζητήματα που προκύπτουν από τις τελευταίες τουρκικές ενέργειες. Κατεγράφησαν οι εκατέρωθεν διαφωνίες. Οι δύο πλευρές ωστόσο συμφώνησαν στη συνέχιση των συζητήσεων για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας".





Δηλαδή οι  προηγούμενοι και οι τωρινοί συναντήθηκαν τον Ερντογάν ώστε να τους εκθέσει  ο Σουλτάνος τις διεκδικήσεις του στη θαλάσσια επικράτεια της Ελλάδας,  δηλαδή για  Τουρκικά δικαιώματα σε  θαλάσσιες ζώνες και υφαλοκρηπίδα και δυτικά του 28ου μεσημβρινού έως το 32ο μεσημβρινό, τη στιγμή που κατέχει το 40 % της Κύπρου, αποκαλεί ειρωνικά τα Σκόπια "Μακεδονία", σου λέει ότι δεν υπάρχει Ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου ακόμη και στην Κρήτη, προκαλεί ευθέως στη Θράκη, σε κατηγορεί για Γενοκτονία και  στέλνει όποτε θέλει και από όπου θέλει εκατοντάδες χιλιάδες στο έδαφός σου. 

Από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη και το Μιθριδατισμό....

Υ. Γ. Σήμερα <<πέταξαν>> από την Κύπρο στις ιδιαίτερες πατρίδες τους στην Ελλάδα  τα ιερά οστά  έξι  στρατιωτών που σκοτώθηκαν κατά την τουρκική εισβολή το 1974 στην Κύπρο.













  
Πρόκειται για τέσσερις πεσόντες και δυο αγνοούμενους τα οστά των οποίων εντοπίστηκαν, ταυτοποιήθηκαν και παραδίδονται προκειμένου να ταφούν με τις δέουσες τιμές. Δυο από αυτούς επέβαιναν στο αεροσκάφος Νοράτλας, το οποίο καταρρίφθηκε τον Ιούλιο του 1974 από φίλια πυρά.

 Μετά την τελετή τα λείψανα μεταφέρθηκαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας  και από εκεί  με αεροσκάφος C-130 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στην Ελλάδα. 

 Οι έξι πεσόντες και αγνοούμενοι είναι οι εξής: 

Ο αντιστράτηγος Γεώργιος Παπαλαμπρίδης, ο οποίος υπηρετούσε το 1974 στην Εθνική Φρουρά με τον βαθμό του υπολοχαγού. Ήταν αγνοούμενος. Τα οστά του βρέθηκαν στην περιοχή Αλωνάγρα του Πενταδάκτυλου.

Ο συνταγματάρχης Μηχανικού Κωνσταντίνος Κούρλιος, ο οποίος υπηρετούσε στην ΕΛΔΥΚ το 1974 με τον βαθμό του ανθυπασπιστή. Τα οστά του εντοπίστηκαν στη Λακατάμια όταν έγινε περισυλλογή λειψάνων πεσόντων.

Ο έφεδρος ανθυπασπιστής Πεζικού Παύλος Πουλίδης, ο οποίος το 1974 είχε τον βαθμό του λοχία και υπηρετούσε στην ΕΛΔΥΚ. Ήταν αγνοούμενος. Τα οστά του εντοπίστηκαν στο Κιόνελι.

Ο έφεδρος ανθυπασπιστής Πεζικού Βασίλειος Παναγιώτου, ο οποίος το 1974 υπηρετούσε ως στρατιώτης στην ΕΛΔΥΚ. Τα οστά του εντοπίστηκαν στη Λακατάμια.

O έφεδρος ανθυπασπιστής Καταδρομών Κωνσταντίνος Κατέρος.

O έφεδρος ανθυπασπιστής Καταδρομών Κωνσταντίνος Ηλία.

Οι δυο τελευταίοι ήταν καταδρομείς που επέβαιναν στο αεροπλάνο Νοράτλας και τα οστά τους εντοπίστηκαν στη Λακατάμια.


Η πρώτη  εξόδιος ακολουθία και  κηδεία  θα είναι του Γεωργίου Παπαλαμπρίδη και θα λάβει χώρα στο κοιμητήριο Παπάγου  το Σάββατο  7 Δεκεμβρίου 2019 στις 12 το μεσημέρι.