Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

Η Γερμανία επιμένει στην διεύρυνση της ΕΕ σε Αλβανία και Σκόπια

 

Μέσω μιας ανάρτησής του στο Twitter ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών για την Ευρώπη Michael Roth, καλεί τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να σκεφτούν καλύτερα πως πρέπει να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους έναντι της Αλβανίας και των Σκοπίων λίγες μέρες πριν την Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.



Επίσης ολοκλήρωσε την δημόσια τοποθέτησή του γράφοντας κάνοντας έκκληση ώστε τα κράτη – μέλη να λύσουν τις διμερείς τους σχέσεις εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου.

«Σας παρακαλώ. Αφήστε τα διμερή ζητήματα να αντιμετωπίζονται διμερώς, χωρίς να εμποδίζεται ολόκληρη η ΕΕ να προχωρήσει. Ας σκεφτούμε στρατηγικά και να συνειδητοποιήσουμε: πρέπει να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας έναντι της Αλβανίας και της Βόρειας Μακεδονίας ΤΩΡΑ + δεν ενδιαφερόμαστε να αφήσουμε εκεί το στρατηγικό κενό. Σας ευχαριστώ», έγραψε ο Roth.

Όντως η Γερμανία εδώ και αρκετό καιρό έχει τοποθετηθεί πολλές φορές δημόσια, μέσω των κυβερνητικών της αξιωματούχων, επιμένοντας στην διεύρυνση της ΕΕ στην Αλβανία και τα Σκόπια.

Το θέμα όμως είναι, εάν η Αλβανία ενταχθεί και εκκρεμούν ζητήματα ζωτικής σημασίας για την ΕΕΜ, θα υπάρξει τότε σωστή αποδοχή των θεμάτων που αφορούν τους Έλληνες στην χώρα;

Τα θέματα αυτά θα πρέπει να λυθούν από πριν, γιατί αλλιώς θα ξεχαστούν μια για πάντα.