Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021

Το καθήκον μας για την πατρίδα μας




Θεοφάνης Μαλκίδης 



Τούτες τις ώρες του 1955 εκρήγνυται βόμβα την οποία την έβαλε Τούρκος πράκτορας,

στο  σπίτι, όπου  δήθεν γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη ο Κεμάλ, σπίτι το οποίο το έδωσε ο Μεταξάς στην Τουρκία, αφού έδιωξε την προσφυγική οικογένεια Σεραφειμίδη

Αμέσως μετά και σύμφωνα με το σχέδιο, το Τουρκικό κράτος εξαπολύει επίθεση εναντίον του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης, Σμύρνης Ίμβρου και Τενέδου, με αποτέλεσμα τη δολοφονία τριάντα Ελλήνων και το βιασμό  2000 Ελληνίδων.

Επιπλέον μέσα σε εννέα  ώρες καταστράφηκαν ολοσχερώς 1004 σπίτια, ενώ άλλα περίπου 2500 υπέστησαν μεγάλες ζημιές και καταστράφηκαν 4348 καταστήματα, 27 φαρμακεία, 26 σχολεία, πέντε σύλλογοι, οι εγκαταστάσεις 3 εφημερίδων, 12 ξενοδοχεία, 11 κλινικές, 21 εργοστάσια, 110 ζαχαροπλαστεία και εστιατόρια, 73 εκκλησίες.

Η Ελλάδα σιώπησε για ακόμη μια φορά  ταΐζοντας  με ενδοτισμό το θύτη, ο οποίος  αφού έμεινε ατιμώρητος, επαναλαμβάνει  τα εγκλήματά του σήμερα στην Κύπρο, στο Αιγαίο, στη Θράκη.


O Ελληνισμός, στις σκοτεινές και δύσκολες εποχές στις οποίες ζει, οφείλει να αναλάβει  το ιστορικό του χρέος και να πράξει το   καθήκον του απέναντι στην πατρίδα  !

Η συνέντευξή μου στο ραδιοφωνικό σταθμό Μάξιμουμ