Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

Κατσίφας τρία χρόνια μετά

 


Οι Αρχαιοι ημων προγονοι ελεγαν οτι νεκρος ειναι μονο αυτος που πέρασε στην ληθη και κανεις πλεον δεν τον μνημονεύει, κατι που η Ορθοδοξια μας συνεχιζει, στο ιδιο ακριβως πνευμα με τα 
μνημοσυνα .
 
 
Ο Εθνομαρτυρας Κωνσταντης Κατσιφας δεν ειναι ακριβως αυτο που θα ελεγε κανεις οτι μπορει να ξεχαστει τοσο ευκολα και τοσο απλα.
Ειναι η μοναδικη ,στα τελευταια μας χρονια περιπτωση ,που ΕΛΛΗΝΑΣ αγωνιστηκε για την Σημαια μας και θυσιασε την ζωη του για αυτην "εν ειρηνη".
Ολα ξεκινησαν οταν οι αλβανοι συστηματικα τον κυνηγούσαν καθημερινα με προσαγωγες στην ασφαλεια Αργυροκαστρου με σκοπο να ΜΗΝ στολιζει το χωριο του, τους Βουλιαράτες Δεροπολης στην Βορεια Ηπειρο με τις Ελληνικες Σημαιες πραξη  διεθνως νομιμη μια και η Βορεια Ηπειρος εχει ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ με βαση την συνθηκη της Κερκυρας του 1914.
Αλλωστε οπου υπαρχει Εθνικα αναγνωρισμενη μειονοτητα απο τον ΟΗΕ ισχυει ακριβως αυτο.
Οταν η κατασταση εγινε δυσκολη ο Κωνσταντης πηγε στο σπιτι του, εβγαλε τον Σταυρο που φορουσε απο τον λαιμο του και τον εδωσε στην μητερα του την Κυρα Βασιλικη λεγοντας την "μανα εσυ εισαι Ηπειρωτισσα και θα το αντέξεις", πηρε το κυνηγετικο του οπλο και ΟΧΙ το Καλασνικοφ που ισχυριζονται οι αλβανοι και εφυγε για το γυμνο απο βλαστηση βουνο του χωριου του.
Ειχε και την στρατιωτικη εκπαιδευση μια και υπηρετησε στα Ελληνικα ΛΟΚ αλλα και το νεαρο της ηλικιας με την αριστη γνωση του αναγλυφου των βουνων της περιοχης να περασει τα συνορα και να μεινει  ασφαλης αλλα προτιμησε να γυρισει πισω και να παραδοθεί για να μην υπαρξουν αντιποινα στο χωριο του.
Οι αλβανοι "επιλεκτοι" αστυνομικοι τον δολοφονησαν με δυο σφαιρες στην καρδια και κρατησαν για 11 μερες το σωμα του κατα παγκοσμια πρωτοτυπια προφανως για να σβηστουν καποια ιχνη και σημαδια στο κορμι.
Υπαρχει επισημη καταγγελια οτι την προηγουμενη μερα τον ειχαν βασανισει πολλες ωρες στα κρατητηρια της ασφαλειας Αργυροκαστρου και αυτος ηταν ο λογος που κρατησαν το σωμα του για να χαθουν οι μελανιες.....αλλωστε και στο πορισμα που εβγαλαν ΜΕΤΑ απο ΤΡΙΑ ολοκληρα χρονια μιλανε για "αυτοκτονια".
Ας μας πει καποιος απο τους ειδικους πως ενας ανθρωπος μπορει να "αυτοκτονησει" πυροβολώντας ΔΥΟ φορες την καρδια του .....
Κατι που αλλωστε κανενα "ελληνικο" κομμα ΔΕΝ αναγνωρισε αλλα αντιθετα η "ελληνικη" αστυνομια βιαστηκε τοτε να αναφερει πως ηταν υποδικος για υποθεση με ναρκωτικα κατι που πανηγυρικα εχει διαψευσθει στο δικαστηριο.
Ουτε φυσικα καποιος δρομος η πλατεια ονομαστηκε προς τιμην του, αντιθετα τους ονομασαν με τα ονοματα του ζακ και του ραπερ.
Στο μνημοσυνο ηταν παρουσα η γνωστη ηθοποιος Καλλιόπη Ταχτσόγλου .
Συνεταξε εναν φλογερο,συγκινητικο λογο που μας τον διαβασε, εξαιρετικο οπως αλλωστε και η ιδια σαν ανθρωπος και την ευχαριστουμε θερμα που την ειχαμε στην παρεα μας.
Αφιερωμενο το μνημοσυνο στην οικογενεια του και ειδικα στην Κυρα Βασιλικη και στον Κυριο Γιαννη απο μια χουφτα ανθρωπων που ηταν παροντες στην κηδεια και εκτοτε καθε χρονο πραγματοποιουν το ετησιο μνημοσυνο στην μνημη του ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΣ !
ΑΘΑΝΑΤΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ !


Γιαννης Κατσεας
Προεδρος Σωματειου Επισκευαστων Μοτοσυκλετων Θεσσαλονικης
Μελος Διοικητικου Συμβουλιου Βιοτεχνικου Επιμελητηριου Θεσσαλονικης
Μελος ενωσης δημοσιογραφων-φωτορεπορτερ Μακεδονιας-Θρακης