Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Το βιβλίο του International Hellenic Association (IHA) για τα εκατό χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή

  

Η Ελλάδα στην Μικρά Ασία

Το βιβλίο του ΙΗΑ για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή

Μόλις κυκλοφόρησε το συλλογικό έργο του International Hellenic Association(IHA) το οποίο αφορά κατά το πλείστον διάφορες διαλέξεις σημαντικών προσωπικοτήτων που έγιναν κατά την διάρκεια του 2022 στο ΙΗΑ ΖΟΟΜ Forum, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή.



Το συλλογικό έργο με πλήρη τίτλο «Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ 1919 – 1922, ΙΣΤΟΡΙΑ – ΜΝΗΜΕΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» επιμελήθηκε το μέλος του ΙΗΑ, καθηγητής Δημήτριος Θ. Καραμήτσος και εκδόθηκε από το περιοδικό ΕΝΔΟΧΩΡΑ.

Το βιβλίο είναι αφιερωμένο στην ιερή μνήμη των θυμάτων των ετών 1919-1922 στη Μικρά Ασία και περιλαμβάνει σύντομο πρόλογο του Προέδρου του ΙΗΑ Capt. Ευάγγελου Ρήγου, εισαγωγή του επιμελητή της έκδοσης Καθ. Δημήτριου Θ. Καραμήτσου, κείμενα σημαντικών προσωπικοτήτων σχετικά με τα συγκλονιστικά γεγονότα της περιόδου 1919-1922 καθώς και δύο παλαιότερα άρθρα του αείμνηστου καθηγητή Νεοκλή Σαρρή (1940-2011), ο οποίος ήταν άριστος γνώστης της τουρκικής πολιτικής και είχε πλουσιότατο συγγραφικό έργο, σχετικό με την Τουρκία.

Η πολύτιμη αυτή έκδοση, ένας «συμπυκνωμένος χυμός γνώσης» για την πιο κρίσιμη περίοδο της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, έχει 302 σελίδες σε μέγεθος Α5 (14,28 Χ 21 εκ).

Τα μέλη του ΙΗΑ που θα ήθελαν να εξασφαλίσουν ένα ή περισσότερα αντίτυπα αυτού του βιβλίου, μπορούν να απευθυνθούν στις Εκδόσεις Περιοδικού Ενδοχώρα στο τηλέφωνο 6977 462806 (Κύριο Γιάννη Κουριαννίδη) ή να αποστείλουν μήνυμα με τα πλήρη στοιχεία και την παραγγελία τους στο  endohora@yahoo.gr . Η τιμή του βιβλίου είναι 15 Ευρώ πλέον τα έξοδα αποστολής στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

Στο βιβλίο συμμετέχω με το κείμενο για τη Γενοκτονία και για τον αγώνα αναγνώρισης.