Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023

Η καταστροφή που συνεχίζεται




Την εξέλιξη της πύρινης λαίλαπας στην περιοχή του Έβρου αποτυπώνουν οι δορυφορικές απεικονίσεις από τις καμένες εκτάσεις όπως καταγράφηκαν από την Υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για τη μεγαλύτερη δασική πυρκαγιά των τελευταίων πάρα πολλών ετών σε ευρωπαϊκό έδαφος στον Έβρο


Η πυρκαγιά ξεκίνησε στις 19 Αυγούστου και συνεχίζει να καίει μέχρι και σήμερα, έχοντας ενεργές εστίες περιμετρικά των καμένων εκτάσεων.

Στο παρακάτω φωτογραφία παρουσιάζεται η εξέλιξη των καμένων εκτάσεων από την ημέρα που ξέσπασε η πυρκαγιά μέχρι και χθες 29.08.2023. Συνεχίζοντας να καίει για 12η μέρα, η καμένη έκταση στην τελευταία ανανέωση από την Υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus, ανήλθε στα 812.600 στρέμματα (έως την 29.08.2023, 12:03 τοπική ώρα). Από τη συνολική καμένη έκταση των 812.600 στρεμμάτων, τα περίπου 650.000 στρέμματα κάηκαν το τριήμερο 21-23 Αυγούστου.

 Δείτε την εξέλιξη της φωτιάς και των καμένων εκτάσεων: 

ΕΒΡΟΣ

ΕΒΡΟΣ

ΕΒΡΟΣ

ΕΒΡΟΣ

ΕΒΡΟΣ

ΕΒΡΟΣ

ΕΒΡΟΣ

Μετεο

Η οπτικοποίηση της εξέλιξης της καμένης έκτασης στη μεγάλη πυρκαγιά στον Έβρο, πραγματοποιήθηκε από τη μονάδα METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.


Υ. Γ. Για όσους έχει αλλάξει η ατζέντα της καθημερινότητας, με θέματα όπως το άγχος μετά τις διακοπές, οι αυτοδημιούργητοι υποψήφιοι  πρόεδροι κομμάτων και τα συναφή <<ενδιαφέροντα>> της Αθήνας, υπενθυμίζεται ότι ο Έβρος καίγεται για δεκατρείς ημέρες με σχεδόν ένα εκατομμύριο στρέμματα παγκόσμιας , ευρωπαϊκής και εθνικής σημασίας δάσους να έχουν αποτεφρωθεί.....


Σουφλί, τώρα : στάχτη και αποκαΐδια δυστυχώς παντού!