Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Απελευθέρωση του πολιτικού κρατούμενου Mourad Akincilar


Φάνης Μαλκίδης

Το κράτος- φυλακή των φυλακών και ο Mουράντ Ακιντζιλάρ (Murad Akincilar)

Μέρος της τηλεοπτικής συνέντευξης στο R Channel . Κομοτηνή 10 Φεβρουαρίου 2010.

Φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια συνεχών δολοφονιών, αγνοουμένων, καταπίεσης, τυραννίας, και λευκών κελιών στην Τουρκία.
Η Τουρκία κατατάσσεται μεταξύ των πρώτων χωρών, με κριτήριο τον αριθμό των φυλακών της. Διαθέτει 19 διαφορετικούς τύπους φυλακών, πάνω από 650 φυλακές και δεκάδες φυλακές τύπου F (λευκά κελιά). Συνολικά ο πληθυσμός των φυλακών της Τουρκίας ξεπερνάει τον πληθυσμό δέκα μεγάλων πόλεων!
Ξεχωριστή θέση στο κράτος- φυλακή έχουν τα λευκά κελιά. Εκεί κρατείται ο Τούρκος Mουράντ Ακιντζιλάρ είναι ένας ακόμη αγωνιστής που διώκεται για τις ιδέες και τους αγώνες του. Ο Mουράντ Ακιντζιλάρ, οικονομολόγος με σπουδές στο London School School of Economics (LSE) in 1991-2. of Economics (LSE), γραμματέας της ένωσης για τους βιομηχανικούς εργάτες στην UNIA, την ελβετική εργατική συνδικαλιστική οργάνωση, ζούσε στη Geneva για οκτώ χρόνια, έχοντας εγκαταλείψει στην Τουρκία αναζητώντας καταφύγιο στην Ελβετία. Ο Murad συμμετείχε στην ίδρυση ενός νόμιμου κόμματος στην Τουρκία (Ντεβριμτζί Καραρά -"Επαναστατική Στέγη") με Κούρδους, παλιούς σοσιαλιστές, ισλαμιστές, Άραβες και Καυκάσιους. Ο Mουράντ επέστρεψε στην Istanbul Κωνσταντινούπολη για να επισκεφθεί τους δικούς του ανθρώπους. Παρά το γεγονός ότι έλαβε τη διαβεβαίωση από το τουρκικού Υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Mουράντ συνελήφθη, μπροστά στη σύζυγό του, η οποία είναι έγκυος με σοβαρές επιπτώσεις στην ψυχική και σωματική της υγεία.


Δεν δόθηκε καμία εξήγηση στην σύζυγό του η οποία παρότι προσπάθησε να έρθει σε επαφή με τις αρχές των φυλακών, εντούτοις δεν μπόρεσε να κάνει κάτι. Ο δικηγόρος του στην Κωνσταντινούπολη, δεν μπορούσε να μιλήσει με τον πελάτη του και δεν επιτρέπεται στον Mουράντ να επικοινωνήσει με την οικογένειά του. Αν και οι ακριβείς λεπτομέρειες σχετικά με τις κατηγορίες εναντίον του παραμένουν αδιευκρίνιστες, ο Mουράντ φέρεται να έχει κατηγορηθεί για τη συμμετοχή του σε μια παράνομη οργάνωση (Ντεβριμτζί Ντονουσούμ).
Ο Μουράντ κρατείται σε λευκό κελί στην Αδριανούπολη, βασανίστηκε και η υγεία του δοκιμάζεται καθημερινά. Μάλιστα, εκτέθηκε για τέσσερις ημέρες συνεχώς σε τεχνητό φως (προβολέας) και έχει υποστεί ρήξη στους υαλοειδείς χιτώνες και των δύο του ματιών, 2 στο ένα και 6 στο άλλο, από το οποίο δεν βλέπει πια.


Η εκστρατεία για την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση του Μουράντ υποστηρίζεται από συνδικαλιστικές και άλλες οργανώσεις σε όλη Europe την Ευρώπη, ,συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς ομάδα εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ έχει την υποστήριξη από τους φοιτητές του LSE, όπου ο Μουράντ ήταν φοιτητής.


Εμείς απευθυνόμαστε στους Έλληνες Βουλευτές, στα κόμματα, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στους Δικηγορικούς Συλλόγους σε όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς και φορείς εργαζόμενων, καθώς και σε κάθε δημοκράτη και προοδευτικό πολίτη. Το τουρκικό κράτος καθημερινά βασανίζει και δολοφονεί αθώους πολίτες για τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, την ώρα που πραγματοποιεί προπαγάνδα για το νέο δημοκρατικό της πρόσωπο, προκειμένου να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι αυτονόητη υποχρέωσή μας η συνεχής καταδίκη και καταγγελία των εγκληματικών μεθόδων και πρακτικών του κράτους- φυλακή. Καλούμαστε όλοι να πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αποφυλακισθεί ο Mουράντ Ακιντζιλάρ από τις Τουρκικές φυλακές.

Για να ασκηθεί πίεση για την αποφυλάκιση του Murad στείλτε μήνυμα στον Alessandro Pelizzari – περιφερειακός γραμματέας της Unia Γενεύη: alessandro.pelizzari@unia.ch
Επίσης στον Beşir Atalay, Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας besir.atalay@icisleri.gov.tr και στο αρχηγείο αστυνομίας της Τουρκίας bphism@egm.gov.tr