Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Κύπρος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια θέλοντας να υποδεχθεί στην Κύπρο τον Ρώσο Πρόεδρο ανήρτησε στη Λεωφόρο που οδηγεί στη Ρωσική Πρεσβεία ένα πανώ




Δυστυχώς το πανώ εξαφανίστηκε λίγη ώρα μετά την τοποθέτησή του και διερωτούμαστε, ποιους ενόχλησε, γιατί αφαιρέθηκε και από ποιους!!!!!!!


Παράλληλα το Σωματείο μας απέστειλε στο Ρώσο Πρόεδρο το παρακάτω υπόμνημα.


Κον. Dimitri Medvedev
Πρόεδρο Ρωσσικής Ομοσπονδίας

Φ/δι Ρωσσικής Πρεσβείας
Φαξ. 22774854
E-mail russia1@cytanet.com.cy

Κύριε Πρόεδρε,

Εκ μέρους των προσφύγων από την Επαρχία Κερύνειας, σας καλωσορίζουμε, ολόψυχα, στην Κύπρο.

Σας διαβιβάζουμε επίσης τις ευχαριστίες όλων μας για τη συνεπή και διαχρονική υποστήριξη προς την Κυπριακή Δημοκρατία και το Λαό της.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η επίσκεψη σας στην Κύπρο θα ενισχύσει περαιτέρω τις σχέσεις και τους Ιστορικούς δεσμούς μεταξύ Ρωσσίας και Κύπρου, μάλιστα μέσα στις συνθήκες ημικατοχής που ζούμε.

Η επίσκεψη σας είναι συνάμα και επίκαιρη, καθότι γίνεται σε μια περίοδο που η Τουρκική επιθετικότητα συνοδοιπορούμενη από τους Βρετανούς και τους Αμερικάνους, κλιμακώνεται με στόχο να νομιμοποιηθούν τα κατοχικά δεδομένα.

Το πλαίσιο λύσης που συζητείται στοχεύει να εξουδετερώσει την ύπαρξη της ανεξάρτητης Κυπριακής Δημοκρατίας και να δημιουργήσει στον στρατηγικό χώρο της Κύπρου, ένα Τούρκο ΒρεττανοΑμερικάνικο προτεκτοράτο κάτω από τον μανδύα της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Κάτι τέτοιο πέραν του ότι θα απεμπολεί δια παντός τα ήδη «ποδοπατημένα» Ανθρώπινα Δικαιώματα του Κυπριακού Λαού, θα απειλεί μόνιμα και την ειρήνη στη γενικότερη περιοχή, καθότι είναι τροχιοδρομημένη, η λύση, για να εξυπηρετήσει τα Τουρκικά επεχτατικά, καθώς και τα ΒρεττανοΑμερικανικά Ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή.

Ο τερματισμός της Τουρκικής κατοχής και η διατήρηση της Κυπριακής Δημοκρατίας ακεραίας και ενιαίας , θα εξυπηρετεί και τα στρατηγικά συμφέροντα της Ρωσσίας.

Σε ότι αφορά το μέγιστο θέμα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των προσφύγων μας, του 30% του Κυπριακού Λαού, ποσοστό που αναλογικά, στην επικράτεια της Ρωσσικής Ομοσπονδίας θα αντιστοιχεί σε 60 με 70 εκατομμύρια Ρώσσους υπηκόους, ζητούμε τη Ρωσσική υποστήριξη για πλήρη αποκατάσταση τους, πράγμα που σημαίνει επιστροφή και επανεγκατάσταση στα χωριά , τα σπίτια και τις περιουσίες μας και όχι αποζημιώσεις και ανταλλαγή περιουσιών.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα ακούσετε για τις προσπάθειες που γίνονται για λύση του Κυπριακού, στη βάση αρχών και μάλιστα να είναι και Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία.

Εμείς , οι πρόσφυγες, διαφωνούμε με αυτή την πορεία διότι, για εμάς είναι φανερό ότι, λύση στη βάση αρχών δεν μπορεί να είναι Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία. Γ ια να στηθεί και να λειτουργήσει Τουρκικό Συνεταιρικό , Συνιστών Ομόσπονδο Κράτος στην Κύπρο, αυτό θα γίνει σε ένα ποσοστό, οποιοδήποτε και να είναι αυτό, των κατεχομένων εδαφών μας. Κάτι τέτοιο θα σημαίνει ότι εμείς οι πρόσφυγες δεν θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε, διότι τότε θα «ξυλώνεται» η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία.. Θα παραμείνουμε για πάντα πρόσφυγες. Επειδή δε αυτό είναι δεδομένο, συζητούνται και οι υπαλλακτικές επιλογές για αποζημιώσεις και ανταλλαγή περιουσιών.

Με μια τέτοια εξέλιξη αν τελικά συμφωνηθεί λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας το τελικό αποτέλεσμα θα είναι η πλήρης Τουρκοποίηση των κατεχομένων με τη δημιουργία του Τουρκικού προτεκτοράτου και ο στρατηγικός έλεγχος ολόκληρης της Κύπρου μέσα από τις Συνταγματικές ρυθμίσεις της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Αυτό το αποτέλεσμα δεν θα είναι προς το συμφέρον του Κυπριακού Λαού , ούτε των Ελληνοκυπρίων ούτε των Τουρκοκυπρίων καθότι κύριοι του παιγνιδιού στην Κύπρο θα είναι οι Τούρκοι έποικο και η Τουρκία.

΄Ηταν υποχρέωση μας να σας ενημερώσουμε και προσδοκούμε και στη δική σας συμβολή για να απαλλαγεί η Κύπρος από την Τουρκική κατοχή , ώστε να αποκατασταθεί η εξουσία και κυριαρχία της Κυπριακής Κυβέρνησης σε ολόκληρη την Κύπρο, διατηρώντας αλώβητη την ανεξάρτητη Κυπριακή Δημοκρατία προς όφελος του Λαού της, της ειρήνης και όλων των άλλων χωρών της περιοχής.





Με εκτίμηση
Για το Σωματέιο



Κλεάνθης Σολέας ιωάννης Σιεκέρσαββας
Πρόεδρος Γραμματεας