Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Πόντος- Μικρά Ασία- Θράκη


ΑΝΕΒΖΗΓΟΣ ΑΡΟΘΥΜΙΑ. ΚΥΚΛΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΣ. ΕΚΠΟΜΠΗ 2
ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΥΡΙΩΝ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΟΣ Η "ΜΕΡΙΜΝΑ"
Από την Τραπεζούντα του 1900 στη Θεσσαλονίκη του σήμερα. Ένας αιώνας προσφοράς στον συνάνθρωπο.
"Η αγάπη είναι ο σεβασμός στη ζωή". Αλμπ. Σβάϊτσερ.

Πηγή: φωτογραφικό αρχείο Επιτροπής Ποντιακών μελετών
Σάββατο 16 του Οκτώβρη και η Ανέβζηγος Αροθυμία έχει αφιέρωμα στο βραβευμένο από την Ακαδημία Αθηνών, γυναικείο φιλανθρωπικό σωματείο «Μέριμνα». Καλεσμένες της Λένας Σαββίδου η επίτιμος πρόεδρος της Μέριμνας κυρία Άννα Θεοφυλάκτου και η νυν πρόεδρος του σωματείου κυρία Ιφιγένεια Πανίδου.
Το υλικό της εκπομπής βασίστηκε στην εισήγηση των Σαββίδου Λένα, Λέρα Αχιλλέα και Σαμαρά Βαγγέλη στο 4ο Συμπόσιο του Κέντρου Μικρασιατικού Πολιτισμού, στη σχετική Μονογραφία του ιστορικού κυρίου Χατζηκυριακίδη Κυριακού και στις προσωπικές καταθέσεις της κυρίας Άννας Θεοφυλάκτου.
ΑΝΕΒΖΗΓΟΣ ΑΡΟΘΥΜΙΑ .
Μια ραδιοφωνική εκπομπή της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων και Μικρασιατών ν. Τρικάλων.Ένα ταξίδι ανατολικά στο χώρο και στο χρόνο μέσα από την μουσική, την ιστορία και την παράδοση. Ελάτε μαζί μας να γνωρίσουμε μιαν άλλη Ελλάδα..Την Ελλάδα του Πόντου, της Θράκης και της Μικράς Ασίας. Πατρίδες από καιρό σβησμένες από τους χάρτες αλλά τόσο ζωντανές μέσα στις καρδιές μας. Γιατί και οι πατρίδες όμοια με τους ανθρώπους, πεθαίνουν όταν αρχίζουμε να τις ξεχνάμε….
Επειδή κύριος στόχος της εκπομπής ήταν και είναι να παραμείνει άσβεστη η νοσταλγία και η μνήμη, εμπνευσμένοι από την καταπληκτική δισκογραφική δουλειά της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Νοτίου Ελλάδος, υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων που φέρει το όνομα «Ανέβζηγος Αροθυμία» επιλέξαμε αυτό να είναι και το όνομα του δικού μας ταξιδιού.
Το ταξίδι μας ξεκινά κάθε Σάββατο στις 12.00 από το Ράδιο Πρωινός στους 105,3
Ακούστε την εκπομπή μέσω Internet στη διεύθυνση: http://www.proinosfm.gr/
Υπεύθυνοι εκπομπής: Λένα Σαββίδου, Αχιλλέας ΛέραςΕιδικοί συνεργάτες:Μαλκίδης Θεοφάνης. Λέκτορας ΔΠΘΚυριακίδης Θεοδόσης. Θεολόγος. Υποψήφιος ΔρΝε’ωτερης και Σύγχρονης Ιστορίας.Καλεντερίδης Σάββας. ΕκδότηςΑλεξανδρίδης Κωσταντίνος. Συντονιστής της Επιτροπής χορού κ Ενδυμασίας της ΠΟΕ. Μέλος του ΔΣ της ΠΟΕ.Ευσταθιάδου Μυροφόρα. Εθνολόγος. Λαογράφος.Ηχοληψία:Χρήστος Καρακικές
Ακούστε ή κατεβάστε τις εκπομπές από εδώ: http://thalassa-karadeniz.mylivepage.com/file/2166
Facebook: http://www.facebook.com/pages/Anebzegos-Arothymia/113965248663458?!/pages/Anebzegos-Arothymia/113965248663458?ref=sgm