Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Κύπρος- Cyprus


ΑΝΤΙ – ΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΣΕ ΚΥΠΡΟ, ΕΛΛΑΔΑ, ΒΡΕΤΑΝΙΑΤην Δευτέρα 15 Νοεμβρίου είναι η μέρα της μονομερούς ανακήρυξης του ψευδοκράτους από τον Ρ. Ντενκτάς. Τα Ηνωμένα Έθνη καταδίκασαν την ενέργεια με δύο ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας το 541 του 1983 και το 550 του 1984.΄Οπως κάθε χρόνο διοργανώνεται διαμαρτυρία έξω από την πρεσβεία του Αττίλα στο Λονδίνο από την Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία Βρετανίας, προσφυγικές οργανώσεις, αλλά και από την αυτόνομη φοιτητική παράταξη «Μέτωπο Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου» (http://www.metopo.org.uk/). Φέτος όμως η Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία επέκτεινε την διαμαρτυρία να λάβει χώρα και έξω από την πρωθυπουργική κατοικία στο Λονδίνο στο 10, Ντάουνινγκ Στριτ. Οι ίδιες προετοιμασίες για αντικατοχικές διαμαρτυρίες γίνονται και στην Κύπρο και στην Ελλάδα από προσφυγικούς οργανισμούς, φοιτητικές οργανώσεις και από όλο το σύνολο του λαού. Στην Αθήνα κύριες ομιλήτριες στην διαμαρτυρία της φοιτητικής οργάνωσης εκεί ΔΡΑΣΗΣ/ΚΕΣ (αδελφή φοιτητική οργάνωση με το Μέτωπο Λονδίνου) θα είναι οι ηρωίδες δασκάλες Ελένη Φωκά από την κατεχόμενη Καρπασία και η Χαρά Νικοπούλου από την Θράκη. Στην Θεσσαλονίκη ομιλητής στην διαμαρτυρία της ΠΕΟΦ Θεσσαλονίκης (αδελφή φοιτητική οργάνωση με τις άλλες προαναφερθείσες σε Αθήνα και Λονδίνο) θα είναι ο καθηγητής Νεοκλής Σαρρής.Γιατί η Ομοσπονδία Κυπρίων Αμερικής και η ΠΣΕΚΑ ποτέ δεν ακολουθούν και δεν διοργανώνουν και εκείνες διαμαρτυρίες στις 15 Νοεμβρίου έξω από την πρεσβεία του Αττίλα (Τουρκίας) στην Ουάσιγκτον;Ακολουθούν ανακοινώσεις για τις διαμαρτυρίες όπως δημοσιεύθηκαν στην έγκυρη ιστοσελίδα http://www.efylakas.com/ με το σχόλιο της Συντακτικής Ομάδας η οποία επικρίνει έντονα εκείνη την φοιτητική οργάνωση στην Κύπρο που διάλεξε το «υπερκατοχικό» «Κύπρος Ενωμένη Ομοσπονδιακή» σύνθημα και αντι τους δρόμους το κλειστό γήπεδο...http://www.efylakas.com/archives/8186Αντικατοχικές διαδηλώσεις 15ης Νοεμβρίου 2010 σε Κύπρο, Ελλάδα, ΒρετανίαΑποδελτιώθηκε στον «Εμπροσθοφύλακα» στις 13 Νοεμβρίου 2010Σχόλιο Συντακτικής Ομάδας: Παρουσιάζουμε εδώ ΟΛΕΣ τις αντικατοχικές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στις 15 Νοεμβρίου 2010 για την καταδίκη της μονομερούς ανακήρυξης της ψευδοκράτους (όπως και μια εκδήλωση την επόμενη μέρα, 16/11). Χωρίς ιδεολογικές αγκυλώσεις ή κομματικές παρωπίδες, καλούμε όλους τους Έλληνες, Ελλαδίτες, Κύπριους και Ομογενείς, να πυκνώσουν τις τάξεις των οργανώσεων, κινημάτων και παρατάξεων που διοργανώνουν εκδηλώσεις, και να βροντοφωνάξουν σε δικούς μας και ξένους πως η Κύπρος τελεί υπό κατοχή, πως η Κύπρος υφίσταται μια συνεχιζόμενη εθνοκτονία.
Την ώρα που ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ-Μαρκοκαρογιανικοί πολώνουν το κλίμα και δίνουν άφεση αμαρτιών στον Τούρκο εισβολέα, την ώρα που οι ταγματασφαλίτες της ΚΙΣΑ προκαλούν και ωθούν προς την βία ['Σημερινή' 12/11/2010], την ώρα που οι «διανοούμενοι» του ευρώ και της αγγλικής λίρας βαφτίζουν την δημοκρατία «ρατσισμό», αυτή την στιγμή είναι που χρειάζεται συστράτευση, ανεξαρτήτως ιδεολογικής γραμμής και κοσμοθεωρίας.
Αποφασίσαμε να συμπεριλάβουμε τις ανακοινώσεις όλων των οργανωμένων συνόλων που -παρά τις ιδεολογικές μεταξύ τους διαφορές- στις 15 Νοεμβρίου ΔΕΝ θα διαδηλώσουν σε κλειστά γήπεδα …τραγουδώντας με τον Δημήτρη Μπάση για να …φύγει ο κατακτητής, αλλά θα διαλέξουν τους δρόμους, τις πλατείες, τα οδοφράγματα, και τις τουρκικές πρεσβείες.
Καταδικάζουμε την ΠΟΦΕΝ (Παγκύπρια Ομοσπονδία Φοιτητικών Ενώσεων) και την ΠΣΕΜ (Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών), οι οποίες αποφάσισαν να οργανώσουν “αντικατοχική” στο …γήπεδο του Ορφέα! Ντροπή στους κομματικούς νεροκουβαλητές που ψήφισαν το “πλαίσιο συνθημάτων” της ΠΟΦΕΝ, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται το μη-αντικατοχικό αλλά ΥΠΕΡΚΑΤΟΧΙΚΟ σύνθημα «Κύπρος Ενωμένη Ομοσπονδιακή»! Μπράβο παιδιά, και εις ανώτερα! Θα μπορούσατε -για να γλιτώνετε και την εγκεφαλική ταλαιπωρία- να φωνάζατε απευθείας «Κύπρος Ενωμένη Ντενκτασική», αφού πατέρας και γεννήτορας της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας δεν είναι άλλος από τον αιμοσταγή αρχιφασίστα Ραούφ Ντενκτάς!
ΥΓ - Εάν υπάρχουν οργανωμένες εκδηλώσεις οι οποίες δεν παρουσιάζονται εδώ, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε μαζί μας για να τις προβάλουμε.

‘Μέτωπο Κυπρίων Φοιτητών Η.Β.‘«Δεν ξεχνώ το «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ»: Η παρουσία όλων μας στην αντικατοχική διαδήλωση της 15ης Νοεμβρίου κρίνεται επιβεβλημένη!»04 Νοεμβρίου 2010Γραφείο Τύπου
Το ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου καλεί τα μέλη του, καθώς και όλο τον Κυπριακό Ελληνισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο, να δώσουν δυναμικά το παρόν τους, στην διαδήλωση που συνδιοργανώνει η ΕΦΕΚ Η.Β. με την κυπριακή παροικία, για την καταδίκη της παράνομης, μονομερούς ανακήρυξης του ψευδοκράτους. Την Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2010 και ώρα 18:30, καλούμαστε για άλλη μια φορά να ενώσουμε τις φωνές μας έξω από την τουρκική πρεσβεία και να εκφράσουμε την απέχθεια μας, για την επί τριάντα-έξι χρόνια παράνομη κατοχή του 37% του νησιού μας από τα τούρκικα στρατεύματα και την συνεχιζόμενη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας.
Το κυπριακό πρόβλημα διέρχεται μια κρίσιμη καμπή αυτή την περίοδο και σε συνδυασμό με την «ευέλικτη» κυπριακή κυβέρνηση, που μας οδήγησε στην νομιμοποίηση της «Επιτροπής Αποζημιώσεων» του ψευδοκράτους και την συζήτηση του κανονισμού για το απευθείας εμπόριο μέσα στην ΕΕ, μας φέρνει προ των ευθυνών μας. Είναι καιρός για αποδείξεις. Ο πόθος των Ελλήνων της Κύπρου για επιστροφή, δικαίωση και ελευθερία δεν έσβησε. Οι Έλληνες της Κύπρου δεν ξεχνούν το «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ». Είναι υποχρέωση μας, ως η νέα γενιά της Κύπρου, να αντισταθούμε στα τούρκικα επεκτατικά σχέδια που έβαλαν στο μάτι την πατρίδα μας και να προτάξουμε τα στήθη μας στην υποχωρητική πολιτική των ηγεσιών μας. Έφτασε η ώρα να αποβάλουμε το αίσθημα της ηττοπάθειας που μας κυριεύει και να δείξουμε ότι όσο τα χρόνια περνούν, τόσο πιο μεγάλη είναι η επιθυμία μας για λευτεριά. Ήρθε η στιγμή να δείξουμε έμπρακτα την αντίθεση μας σε κάθε προσπάθεια αφελληνισμού της πατρίδας μας και σε κάθε προσπάθεια απενοχοποιήσης της Τουρκίας από τις πραγματικές τις ευθύνες.
Δυστυχώς, το ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου είναι αναγκασμένο να εκφράσει τον προβληματισμό και την δυσαρέσκεια του για την αδράνεια των οργανικών μελών του ΔΣ της ΕΦΕΚ Η.Β., που κατέχονται από την Πρωτοπορία και την Αναγέννηση. Κι αυτό γιατί η πιο σημαντική διαδήλωση που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Λονδίνο, θα πραγματοποιηθεί σε εργάσιμη μέρα, πράγμα που αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για την μεγάλη πλειοψηφία των φοιτητών να παραστούν στον χώρο. Εντούτοις, εμείς είμαστε σίγουροι ότι το φοιτητικό κίνημα θα πράξει το καθήκον του και θα βρίσκεται την Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου και ώρα 18:30, έξω από την τουρκική πρεσβεία.
Τέλος, καλούμε όλο τον κόσμο να δείξει αυτοσυγκράτηση και να μην προσφύγει σε ακραίες συμπεριφορές, που μόνο προβλήματα θα δημιουργήσουν στην πραγματοποίηση των απαιτήσεων μας. Με την ευκαιρία αυτή, θέλουμε να θυμίσουμε στους συναδέλφους των άλλων παρατάξεων, πως η συγκεκριμένη διαδήλωση δεν είναι βήμα για να μεταφέρουν τις σάπιες, μολυσμένες κομματικές τους απόψεις.
Η τούρκικη πρεσβεία βρίσκεται στην Belgrave Square στο Λονδίνο. Οι πλησιέστεροι σταθμοί underground είναι o Victoria (Victoria Line, Circle Line, District Line) και το Hyde Park (Picadilly Line). Η διαδήλωση θα κρατήσει μέχρι τις 20:30. Παρακαλούμε, όπως συμμορφωθείτε με τις υποδείξεις των διοργανωτών και της αστυνομίας.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

‘Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π.‘«Kαταδίκη Ψευδοκράτους – Εκδηλώσεις Πορείες»12 Νοεμβρίου 2010
Ο αγώνας που απαιτείται για την πολυπόθητη Απελευθέρωση και την οριστική Εθνική μας αποκατάσταση διέρχεται από ένα δύσκολο δρόμο. Οι περιστάσεις επιβάλλουν την ανάληψη μακροχρόνιας πρωτοβουλίας για τη δημιουργία των συνθηκών που θα επιτρέψουν τη δίκαιη επίλυση του Κυπριακού η οποία θα αποκαθιστά τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των μονίμων κατοίκων της Κύπρου. Η λύση χάριν της λύσης δεν είναι ασφαλής επιλογή. Γι’ αυτό πέραν από την πολιτική βούληση, απαιτείται η εθνική συμφιλίωση του Κυπριακού Ελληνισμού. Μακριά από κομματικές αντιπαραθέσεις και συμφέροντα, οφείλουμε όλοι να αγωνιστούμε, ο καθένας από το δικό του μετερίζι.
27 χρόνια έχουν περάσει από την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους από τους Τούρκους εισβολείς.
27 χρόνια μετά οι αγώνες μας βρίσκουν πάλι στις επάλξεις, πιστούς στον αγώνα μας για ΠΑΤΡΙΔΑ - ΤΙΜΗ - ΛΕΥΤΕΡΙΑ.
Πορείες Εκδηλώσεις Καταδίκης από τις Παρατάξεις του Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π:
Κύπρος:
Στις 15/11 η καθιερωμένη πορεία καταδίκης από την Α.Φ.ΕΠΑΛξη στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας. Προ-συγκέντρωση στην πλατεία της Παναγίας Φανερωμένης η ώρα 9:30 π.μ
Αθήνα:
- Μεγάλη εκδήλωση καταδίκης του ψευδοκράτους από το ΔΡΑΣΙΣ Κ.Ε.Σ. 14/11/2010 στο οίκημα του (Παιανίας 5-7, Ζωγράφου). Θα μιλήσουν οι ηρωικές δασκάλες κα Ελένη Φωκά και κα Χαρά Νικοπούλου.
- Στις 15/11/2010 σε καλούμε στην καθιερωμένη Αντικατοχική πορεία που διοργανώνει η ΕΦΕΚ Αθήνας (προσυγκέντρωση στο οίκημα μας Παιανίας 5-7, Ζωγράφου η ώρα 17:00).
Θεσσαλονίκη:
Η Π.Ε.Ο.Φ διοργανώνει το Σάββατο 13/11/2010 στις 12:00 το μεσημέρι έναρξη τριήμερης απεργίας πείνας, απέναντι από το τουρκικό προξενείο, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και τη Δευτέρα 15/11/2010 στις 12:00 το μεσημέρι. Τη Δευτέρα 15/11/2010 η ώρα 17:30 Αντικατοχική-Αντιομοσπονδιακή εκδήλωση στο ‘ΟΛΥΜΠΙΟΝ’ (Αριστοτέλους 10) με ομιλητή τον κ. Νεοκλή Σαρρή. Θα ακολουθήσει μεγάλη πορεία καταδίκης του ψευδοκράτους με κατάληξη στο τουρκικό προξενεί.
Πάτρα:
Ομιλία » 27 ΧΡΟΝΙΑ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ.ΣΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ» από Α.Φ.Σ.Κ ΦΛΟΓΑ στο «Κοινοτικόν», Κανακάρη 227 (μεταξύ Τσαμαδού & Σαχτούρη)
Ο Ενιαίος Φορέας Αυτόνομων Ενωτικών Φοιτητικών Παρατάξεων (Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π) εν έτι 2010 δεν παύει να αγωνίζεται για το ύψιστο αγαθό της Ελευθερίας στον βωμό της οποίας έπεσαν χωρίς δεύτερη σκέψη παιδιά αμούστακα, σύζυγοι, γονείς, παππούδες.
Γιατί το ψευδοκράτος σας είναι η μισή μας Πατρίδα.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

‘ΔΗ.ΠΑ.Κ.Φ. Αναγέννηση Ηνωμένου Βασιλείου‘«Αντικατοχική εκδήλωση καταδίκης της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους - 15 Νοεμβρίου 2010»04 Νοεμβρίου 2010Γραφείο Τύπου και Διαφώτισης
«Και η πόλη έγινε όραμα που δεν μπορούν να φθείρουν οιαρουραίοι, μήτε τα φίδια, μήτε τα στοιχειά της φύσης»–Θεοδόσης Νικολάου, «Η πνευματική φυσιογνωμία της Αμμοχώστου»
Συμφοιτητές/τριες,
Η 15η Νοεμβρίου 2010 σηματοδοτεί φέτος την 27η μαύρη επέτειος της παράνομης μονομερούς ανακήρυξης του ψευδοκράτους. Εννιά χρόνια μετά την βάρβαρη τουρκική εισβολή από τα κατοχικά στρατεύματα του Αττίλα, ο Ραούφ Ντενκτάς προέβηκε στην ανακήρυξη της ούτω λεγόμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου». Το παράνομο αυτό μόρφωμα δεν έχει μέχρι σήμερα αναγνωρισθεί από κανένα άλλο κράτος εκτός από την Τουρκία, η οποία εμμένει στις συνεχείς προκλήσεις της έναντι της Ελληνοκυπριακής πλευράς, παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι η γη την οποία αυτή αποκαλεί «ΤΔΒΚ», αποτελεί την πατρογονική εστία χιλιάδων εκτοπισθέντων Ελληνοκυπρίων. Το 37% του νησιού μας καταπατείται από την μπότα του βάρβαρου καταχτητή, χωρίς όμως η ελληνικότητα του να τίθεται κατ’ ουδένα λόγω υπό αμφισβήτηση.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η Εθνική Φοιτητική Ένωση Κυπρίων Ηνωμένου Βασιλείου σε συνεργασία με την Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία διοργανώνουν Αντικατοχική Εκδήλωση Καταδίκης του παράνομου ψευδοκράτους στις 15 Νοεμβρίου 2010 έξω από την Τουρκική Πρεσβεία στο Λονδίνο. Παρόλ’ αυτά, η φετινή αντικατοχική εκδήλωση δεν θυμίζει τίποτα από κάθε προηγούμενη. Η φετινή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπό το βάρος των τελευταίων προκλητικών δηλώσεων Μπαγίς, την παράνομη επίσκεψη Τσαβούσογλου αλλά σίγουρα και των προκλητικών προτάσεων που κατατίθενται στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων από τον ηγέτη της Τουρκοκυπριακής Κοινότητας. Για τους λόγους αυτούς, η φετινή Αντικατοχική Εκδήλωση της 15ης Νοεμβρίου καλεί τον κάθε φοιτητή να δηλώσει το παρόν του έξω από την πρεσβεία του Τούρκου κατακτητή στο Λονδίνο, αποδεικνύοντας ότι η φοιτητική νεολαία έχει αφυπνιστεί και περνά μπροστά στον αγώνα για δικαίωση, επιστροφή και απελευθέρωση της Κύπρου από τα τουρκικά κατοχικά στρατεύματα.
Η ΔΗ.ΠΑ.Κ.Φ. Αναγέννηση Ηνωμένου Βασιλείου σαλπίζει μήνυμα ενότητας προς όλους τους φοιτητές και σας καλεί να παραστείτε στην Αντικατοχική Εκδήλωση Καταδίκης της μονομερούς ανακήρυξης του ψευδοκράτους στις 15 Νοεμβρίου 2010 στο Λονδίνο, και ώρα 18:30. Η ημέρα αυτή επιβάλλει στον καθένα από μας, να ενώσει την φωνή του με τον κάθε συμπατριώτη του και να διαδηλώσει ενάντια στην κατοχή και την αδικία, στέλλοντας έτσι ένα ηχηρό μήνυμα, πως οι φοιτητές δεν ξεχνούν, δηλώνουν παρόντες και απαιτούν:
- Την απομάκρυνση των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο- Την επιστροφή των προσφύγων στα σπίτια τους- Την διακοπή του εγκλήματος του εποικισμού και την απομάκρυνση όλων των εποίκων- Την αφαίρεση της σημαίας του ψευδοκράτους από τον Πενταδάκτυλο- Μια δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση στο κυπριακό πρόβλημα, ενός προβλήματος εισβολής και κατοχής.
ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ - ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ ΤΑ ΟΡΑΜΑΤΑΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

‘ΕΛΑΜ‘«Μαθητική Πορεία καταδίκης του Ψευδοκράτους - Η νεολαία στον δρόμο»09 Νοεμβρίου 2010
Κάθε πόλη και μια πορεία καταδίκης του ψευδοκράτους του Αττίλα ο οποίος συνεχίζει να κατέχει παράνομα τη μισή πατρίδα μας. Όταν οι άλλοι θα είναι στα κλειστά γήπεδα, ή σε άλλους τόπους που θα γίνονται οι γνωστές πλέον συναυλίες, και θα διασκεδάζουν με τραγούδια εμείς θα είμαστε στους δρόμους να διαδηλώνουμε για το άλλο μισό της πατρίδας μας, το τουρκοπατημένο, το ίσως πιο αγαπημένο μέρος για εμάς τους νέους αφού δεν μας αφήσανε να το ζήσουμε, να το χαρούμε, ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ. Μπορεί τα συνθήματα να απαγορεύτηκαν, τα ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ, ΝΙΚΩ να έγιναν “Όλοι μαζί για την επανένωση” εμείς όμως δεν ξεχνάμε για αυτό θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να έρθει η πολυπόθητη μέρα της απελευθέρωσης. Εμείς δε ξεχνούμε την ιστορία της πατρίδας μας, ούτε τους νεκρούς μας.
Εμείς είμαστε οι μόνοι ανυπότακτοι Έλληνες της Κύπρου και δε θα πάψουμε ποτέ να μαχόμαστε για τα δίκαια της πατρίδα μας που όλοι οι πολιτικάντηδες τα ξεπουλήσανε! Καλούμε όλους τους μαθητές - φοιτητές, μέλη και μη, του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) να δώσουν βροντερά το παρών τους, στις πορείες που διοργανώνει το κίνημα μας. Η νεολαία δεν μένει αμέτοχη στο τι συμβαίνει, αφήνει τις καφετέριες, τις συναυλίες και ενώνει τη φωνή της μαζί μας για μια Κύπρο ΕΛΕΥΘΕΡΗ,ΕΛΛΗΝΙΚΗ.
ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ - ΩΡΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
οι τούρκοι δεν φοβούνται τη μουσική…
Όλοι μαζί δυναμικά στον δρόμο, πυκνώστε τις γραμμές μας και περάστε το μήνυμα σε όλους ότι η νεολαία της Κύπρου ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ. Κάντε τους πολιτικάντηδες να χάσουν τον ύπνο τους.
Σημεία και ώρες συγκέντρωσης ανά πόλη:
ΔΕΥΤΕΡΑ, 15/11
ΛΕΥΚΩΣΙΑΣυγκέντρωση στα γραφεία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) στην Λευκωσία, Ανδρέα Αραούζου 7Β, απέναντι από το υπουργείο Εμπορείου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, πάροδος ΜακαρίουΏρα: 10 π.μ.
ΠΑΦΟΣΣυγκέντρωση έξω από την Ελληνική Τράπεζα (Λεωφ. Ελευθέριου Βενιζέλου), απέναντι από το Λύκειο ΚύκκουΏρα: 10 π.μ.
ΛΕΜΕΣΟΣΣυγκέντρωση στα γραφεία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) στην Λεμεσό, Θησέως 12β, (Περιοχή Αγιάς Ζώνης, κοντά στο Αρμένικο σχολείο)Ώρα: 10 π.μ.
ΛΑΡΝΑΚΑΣυγκέντρωση στο Λύκειο Αγίου ΓεωργίουΏρα: 10 π.μ.
ΑΘΗΝΑΣυγκέντρωση στο οίκημα μας στην διεύθυνση ΛουίζηςΡιανκούρ 3, Αμπελόκηποι.Ώρα: 5μ.μ.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

‘Δ.Κ.Κ.Φ. Αγώνας Ηνωμένου Βασιλείου‘«Αγώνας - Λευτεριά - Επιστροφή»10 Νοεμβρίου 2010
Η Δημοκρατική Κίνηση Κυπρίων Φοιτητών ΑΓΩΝΑΣ Ηνωμένου Βασιλείου καταδικάζει ακόμα μια θλιβερή επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους. Η παράνομη ενέργεια της Τουρκίας και της υποχείριας Τ/Κ ηγεσίας το Νοέμβριο του 1983 αποτελούσε συνέχεια του εγκλήματος της τουρκικής εισβολής και κατοχής με προφανή στόχο τη σταδιακή νομιμοποίηση των τετελεσμένων του 1974.
Δυστυχώς, 27 χρόνια μετά την αποσχιστική αυτή ενέργεια, η Τουρκία εξακολουθεί να διατηρεί το παράνομο μόρφωμα στα κατεχόμενα επιδιώκοντας τη νομιμοποίηση του με το «απ’ ευθείας εμπόριο» και τη λεγόμενη άρση της δήθεν απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων. Ως ΑΓΩΝΑΣ Η.Β διακηρύττουμε ότι δεν πρόκειται να αποδεχτούμε τα αποτελέσματα της βίας και της επιδρομικής πολιτικής της σοβινιστικής κυβέρνησης της Τουρκίας. Επαναβεβαιώνουμε τη σταθερή και αμετάκλητη μας βούληση για λύση δημοκρατική, βιώσιμη, που να στηρίζεται στις αρχές του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου και καλούμε όλους τους φοιτητές να δώσουν δυναμικά το παρόν τους στην εκδήλωση διαμαρτυρίας της ΕΦΕΚ Η.Β έξω από την Τούρκικη Πρεσβεία στο Λονδίνο τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου, ώρα 18:30.
Στη βάση αυτής της δίκαιης λύσης και έχοντας πάντα κατά νου τις αξίες και τις αρχές με τις οποίες γαλουχηθήκαμε: το σεβασμό στη μειοψηφία, την αδερφοσύνη, τη συμφιλίωση, τον ανθρωπισμό και το σοσιαλισμό, εκφράζουμε την απογοήτευση και την ανησυχία μας για την απόφαση της ΕΦΕΚ Η.Β να συμπεριλάβει (και φέτος) στο πλαίσιο συνθημάτων της εκδήλωσης το σύνθημα «η Κύπρος είναι Ελληνική». Το συγκεκριμένο σύνθημα δεν αναδεικνύει τα ορθά αντικατοχικά μηνύματα που θα πρέπει να στείλουν οι Κύπριοι φοιτητές του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά αντίθετα μπορεί να ερμηνευτεί ως «Ενωτικό», ρατσιστικό, αναχρονιστικό και διχαστικό. Οι δικοί μας πολιτικοί πρόγονοι έχυσαν αίμα για την υπεράσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, μιας Δημοκρατίας Ανεξάρτητης, όχι μόνο για τους Έλληνες, αλλά και για τους Τούρκους, Αρμένιους, Μαρωνίτες και Λατίνους κατοίκους της. Είμαστε περήφανοι για την ελληνική καταγωγή μας, αλλά δεν ξεχνάμε το ματωμένο πρόσωπο του Δώρου Λοΐζου και τις φωνές των κουκουλοφόρων ΕΟΚΑΒητατζίδων δολοφόνων του, που καθόλου δεν διέφεραν από το συγκεκριμένο σύνθημα. Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει τον Ελληνική γλώσσα, ιστορική συνείδηση, θρησκευτική πίστη, πολιτισμό και παραδόσεις που κουβαλάει μαζί του ο Ελληνικός λαός της Κύπρου; Η διαφορά μας είναι ότι εμείς δεν χρειαζόμαστε συνθήματα να μας το θυμίζουν. Στο κάτω-κάτω το πόσο Έλληνας νιώθει ο καθένας είναι προσωπικό του θέμα, μιας και δεν συμμεριζόμαστε τις αντιλήψεις της ακροδεξιάς που μιλά για Έθνος ιδωμένο ως Φυλή και για «καθαρότητα αίματος».
Εμείς, αντί να φωνάζουμε διχαστικά συνθήματα, μεταφέρουμε την στήριξή μας σε όλους τους προοδευτικούς Τ/Κ που εδώ και τόσα χρόνια υπομένουν και επιμένουν να επιζητούν λύση κάτω από το φασιστικό καθεστώς της Τ/Κ ηγεσίας. Για όλους μας θα πρέπει πάνω απ’ όλα να τίθεται ο στόχος της απελευθέρωσης των κατεχομένων μας και της επανένωσης του νησιού μας, σε μια κοινή πατρίδα για όλους τους κατοίκους της. Καμιά ενέργεια μας, όσο καλοπροαίρετη και να είναι, δεν θα πρέπει να μας απομακρύνει από τον κυρίαρχο αυτό στρατηγικό μας στόχο.
Η Δ.Κ.Κ.Φ ΑΓΩΝΑΣ Η.Β καλεί όλες τες Φοιτητικές Παρατάξεις να συμπορευτούν μαζί, με ομοψυχία, φορώντας όλοι οι φοιτητές μαύρες φανέλες και όχι παραταξιακά πουλοβεράκια που να θυμίζουν κομματικούς στρατούς. Η λύση του Κυπριακού προβλήματος αφορά όλους μας και θέλει τους νέους ενωμένους και δυνατούς. Η ιστορία μας έχει διδάξει πολλά, γι αυτό και στη δεδομένη στιγμή δεν χωράνε φανατισμοί και απαρχαιωμένες αντιλήψεις, αλλά ενότητα και σύνεση. Ο ρόλος των παρατάξεων είναι ακριβώς να καλλιεργήσουν αυτό το αναγκαίο κλίμα μέσα στους φοιτητές.
MONDAY 15 NOVEMBER 2010 from 6:30 - 8:00pmPICKETING OUTSIDE THE TURKISH EMBASSY (43 BELGRAVE SQUARE LONDON SW3)TO CONDEMN THE ILLEGAL UDI
Join us and demand:…No UDI - No partition - Turkey Hands off CyprusTurkish troops and settlers out of CyprusEnd the Turkish occupation of CyprusThe implementation of the UN Resolutions on CyprusThe return of the refugees to their homes and propertiesStop the exploitation of the properties of the Greek CypriotsStop the destruction of the Cultural HeritageThe determination of the fate of the missing CypriotsFree United Cyprus for all Cypriots
OUR FRONTIERS ARE AT KYRENIAANTI – OCCUPATION DEMONSTRATIONS IN CYPRUS , GREECE AND BRITAINOn Monday the 15 of November is the day of the unilateral declaration of independence by R. Denktash of the pseudo regime. The United Nations condemned it with two resolutions of its Security Council, the 541 of 1983 and 550 of 1984 which calls upon all nations NOT to recognise the occupied areas of Cyprus as such.Demonstrations are organised like every year since 1983 outside the Attila Embassy in London by the National Federation of Cypriots in Gt. Britain , Refugee Associations, but also by the Students Metopo in the UK (www.metopo.org.uk). This year the demonstration is extended by the National Federation, to take place also outside the British Prime Minister’s office, 10 Downing Street London . Same anti-occupation preparations for demonstrations are on the way to take place in Cyprus and Greece by Refugee Associations, Students and the whole nation in Cyprus and Greece . In Athens main speakers at the Drasis/KES gathering (sister Student Association to Metopo Students UK ) will be the two heroic teachers one from occupied Karpasia Eleni Foka and the other from Thraki Chara Nikopoulou. In Salonica main speaker at the PEOF of Thessaloniki Student Association (another sister Assocation to Metopo Students of the UK ) will be Professor Neoclis Sarris.Why the American Federation of Cypriots and PSEKA never follow suit and never demonstrate likewise outside the Attila (Turkish) Embassy in Washington on 15 November since 1983?Here follow press releases from Students Associations for the anti-occupation demonstrations as published in www.efylakas.com website together with the comment of is editorial team criticising one pro-Government Students’ Association in Cyprus which chose the “pro-occupation” motto of “Cyprus United Federal” and instead of the streets for the demonstration they chose to … sing to Attila to leave in the secluded area of a football pitch…