Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Νέο βιβλίο για την ελληνική γλώσσα



ΠΡΑΚΤΙΚΑ 6ου ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
ISBN: 978-960-89641-1-2 αρ. σελ. 306 Τιμή: 20 €

 Ο Οργανισμός για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας παρουσιάζει τον τόμο των Πρακτικών του 6ου Παγκοσμίου Γλωσσολογικού Συνεδρίου, που πραγματοποιήθηκε στις 6-8 Οκτωβρίου 2005 στο Μεσαιωνικό κάστρο του ελληνόφωνου Δήμου Κοριλιάνο του Ότραντο της Νοτίου Ιταλίας και είχε ως θέμα:

ΟΙ ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΠΟΧΗ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

Το Συνέδριο έγινε από την Ομοσπονδία των Οργανισμών για την Διάδοση-Διεθνοποίηση της Ελληνικής Γλώσσας και υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια. Την ευθύνη της οργανώσεως και χρηματοδοτήσεως είχε ο ΟΔΕΓ Αθηνών σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ελληνοφώνων Δήμων της Σαλεντινής Ελλάδος. Για την οργάνωση του συνεδρίου εργάστηκαν επί πολλούς μήνες η Οργανωτική και η Επιστημονική Επιτροπή.

Το συνέδριο ήταν αφιερωμένο στους ερευνητές των ελληνικών ιδιωμάτων της Κάτω Ιταλίας, Αν. Καραναστάση και G. Rolfs. Παρουσιάστηκαν σε πολυπληθές ακροατήριο είκοσι πέντε εισηγήσεις από καθηγητές ελληνικών και ξένων Πανεπιστημίων και από διαπρεπείς ερευνητές, των οποίων η προσωπικότητα και το επιστημονικό κύρος συνέβαλαν τα μέγιστα στο να παρουσιασθούν εισηγήσεις υψηλού επιπέδου, προκαλώντας το ζωηρό ενδιαφέρον των Συνέδρων και συγχρόνως προβάλλοντας την αξία και την διαχρονικότητα της Ελληνικής Γλώσσας.

Χορηγοί του Συνεδρίου ήταν οι εξής : το Υπουργείο Πολιτισμού της Ελλάδος, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος, η Ομοσπονδία Ελληνοφώνων Δήμων της GreciaSalentina, ο Δήμος Κοριλιάνο του Ότραντο, το Ίδρυμα Κώστα και Ελένης Ουράνη, η Εταιρεία ΚΛΕΟΣ Α.Ε. και η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ).

  Σύντομα θα ανακοινώσουμε τον χρόνο και τον τόπο παρουσίασης του τόμου των Πρακτικών.