Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2016

Aγώνας και Nίκη EλευθερίαςΘ. Mαλκίδης

Aγώνας και Nίκη  Eλευθερίας

Aπόσπασμα από την ομιλία στην εκδήλωση που οργάνωσε η Δεξαμενή Σκέψης Aγίου Nικολάου και το Πολιτιστικό Σωματείο "Pίζες" στη Λεμεσό.


Οι εξελίξεις τα τελευταία χρόνια για τον Κυπριακό και γενικότερα για Ελληνισμό, ανέδειξαν πολλά και σημαντικά ζητήματα για το χειρισμό των εθνικών μας θεμάτων. Aξίζει βεβαίως κάποιος να μείνει στη «σχολή σκέψης» που μονοπωλεί στην Αθήνα και τη Λευκωσία, θέλοντας να επιβάλλει τη γνωστή άποψή της. «Σχολή» που διαπερνά όλους τους λεγόμενους πολιτικούς χώρους. Εκπρόσωποι της αποδοχής του νέου σχεδίου Ανάν, στην Ελλάδα και την Κύπρο, που προπαγανδίζουν την κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, την νομιμοποίηση της κατοχής και της εισβολής και την μελλοντική τουρκική επέμβαση και στην ελεύθερη Κύπρο. Λατρεύουν δηλαδή τη βαρβαρότητα, το φασισμό και το ρατσισμό.
Όλοι αυτοί περιφέρουν τη (εξαρτημένη) γνώμη τους στον πολιτικό διάλογο, στην κρατική και ιδιωτική τηλεόραση και ραδιοσταθμούς, εφημερίδες και διαδίκτυο και προπαγανδίζουν τη «λύση». Εκβιάζουν ένα ταλαιπωρημένο λαό, που μετά από 42 χρόνια στην προσφυγιά, του θέτουν το δίλημμα πως δεν «θα υπάρξει και άλλη ευκαιρία». Οι επαγγελματίες της προπαγάνδας, αγωνιούν για το μέλλον της Κύπρου, υποστηρίζοντας ένα σχέδιο «λύσης» που αν μη τι άλλο είναι μία συμπαιγνία, ενάντια στη δημοκρατία, την ελευθερία και την ελληνική παρουσία στην Κύπρο.

Προπαγανδίζουν πως μία νέα αρνητική απάντηση στο σχέδιο «λύσης» θα φέρει την αναγνώριση του ψευδοκράτους από τη διεθνή κοινότητα, την καταστροφή, την διχοτόμηση, φοβίζουν το λαό λέγοντάς του να αποφασίσει «εάν είναι έτοιμος να πληρώσει το τίμημα » και να απωλέσει μια για πάντα τα κατεχόμενα», όταν όλοι γνωρίζουμε, ποιοι ώθησαν  τους Τούρκους εισβολείς το 1974.

Μιλούν για την καλή πρόθεση της Τουρκίας (!!!!!!) στην απόδοση των όποιων ελάχιστων κερδίζουν οι Έλληνες με τις προτάσεις για τη «λύση», πρόθεση η οποία έχει αποδειχθεί ιστορικά πως δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Οι αγνοούμενοι  της Κύπρου είναι η συνέχεια των αγνοουμένων της Τραπεζούντας, της Σμύρνης, της Αδριανούπολης. Το ίδιο καθεστώς αφού δεν τιμωρήθηκε το 1922 επανέλαβε τα εγκλήματα το 1974. 
Η αντίσταση στη βαρβαρότητα που υπάρχει στην Κύπρο από το 1974 και τώρα προωθείται η νομιμοποίησή της, είναι μία πράξη αυτοσεβασμού, αξιοπρέπειας και επιβίωσης των Ελλήνων και των Ελληνίδων σήμερα. Eίναι ένας Aγώνας Mνήμης που θα φέρει τη Nίκη της Eλευθερίας για όλον τον Eλληνισμό. 


Aκούστε τη συνέντευξη του Θ. Μαλκίδη για το ζήτημα της Kύπρου, της Γενοκτονίας και του ψηφίσματος της Γερμανικής Βουλής,  της Mνήμης, του Eλληνισμού στο Pάδιο Πρώτο της Λευκωσίας και στο δημοσιογράφο  Λάζαρο Mαύρο αρχίζοντας από το 35:21.