Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016

Από τον Γκέμπελς και τον Γεωργαλά, στα Μνημόνια και το πιάνο στο Μαξίμου....


Αποτέλεσμα εικόνας για Ζουράρις πιάνο

Θ. Μαλκίδης

Από τον Γκέμπελς και τον Γεωργαλά, στα Μνημόνια και το πιάνο στο Μαξίμου....

Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι γνωρίζουν τον Γκέμπελς και το ρόλο του  στο  φασιστικό καθεστώς των Ναζί του Χίτλερ. Λιγότεροι ξέρουν, αλλά είναι ευκαιρία να γίνει ευρύτερα γνωστός, ο Γεωργαλάς, ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές της Χουντικής προπαγάνδας. 
Σήμερα, μετά από τρία (μέχρι σήμερα) Μνημόνια και μετά από επτά έτη προπαγάνδας τύπου Γκέμπελς και Γεωργαλά,  η Ελλάδα,  κατέληξε  σε άθλιο δανεισμό και στην ανάλογη πολιτική, οικονομική, πολιτισμική και εθνική υποδούλωση. Οι χθεσινοί και οι σημερινοί προπαγανδιστές, μας φορτώνουν συνεχώς ψέμματα για το πως  δημιουργήθηκε η ελληνική κρίση, για τους καλούς όρους του μνημονίου  και των  δανειακών συμβάσεων, για τη σωτηρία της  Ελλάδας. 
Αποτέλεσμα εικόνας για γκέμπελς

Μας λένε συνεχώς ψέμματα για την έξοδο από την κρίση, ότι η πολιτική λιτότητας και η ύφεση θα τερματιστεί σε λίγο (.....), πως οι αντιθέσεις που συγκεντρώνονται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα με εκρηκτικό τρόπο θα σταματήσουν, ότι η κατεδάφιση των κοινωνικών κατακτήσεων των εργαζομένων και των συνταξιούχων θα είναι προσωρινή, ότι μετά την τεράστια αύξηση της ανεργίας θα ακολουθήσει η απασχόληση.
Αποτέλεσμα εικόνας για χούντα γεωργαλάς

Φλυαρούν και προκαλούν λέγοντας πως επετεύχθη ο στόχος της ανάπτυξης, ότι το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου (νερό, υποδομές, μεταφορές, ενέργεια και άλλα πολλά) γίνεται για την προσέλκυση επενδυτών (!), ενώ σε λίγο θα βγούμε στις αγορές..... 

Προπαγανδίζεται κάθε μέρα ότι η καταστροφή της ταυτότητάς μας και της ιδιοπροσωπίας μας με κάθε μέσο, ότι η υποδούλωση στον φασίστα Ερντογάν στην Κύπρο, στο Αιγαίο, στη Θράκη,  η άρνηση της Γενοκτονίας των προγόνων μας, αποτελούν  μέσα οικοδόμησης σχέσεων "φιλίας και συνεργασίας (!) 
Και παράλληλα με τους σύγχρονους διακομματικούς Γκέμπελς και τους Γεωργαλάδες που ξεστομίζουν τέτοια ψέμματα, συνυπάρχει και η σιωπή των δήθεν διανοουμένων, που εσχάτως παίζουν και πιάνο, χρησιμοποιώντας ακόμη και τον Οδυσσέα Ελύτη!  Για εμάς βεβαίως το πιάνο στο Μαξίμου μας θυμίζει τις τελευταίες μέρες στην  Πομπηία και κατά κυριολεξία  την ορχήστρα του Τιτανικού που έπαιζε ενώ το πλοίο βυθιζόταν.....





Αποτέλεσμα εικόνας για κατοχή

Αποτέλεσμα εικόνας για κατοχή