Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Γιάννης Βασίλης Γιαϊλαλί:Είκοσι χρόνια Τούρκος,Είκοσι χρόνια Κούρδος,Είκοσι χρόνια Έλληνας




Θ. Μαλκίδης

Γιάννης Βασίλης Γιαϊλαλί: Είκοσι χρόνια Τούρκος, Είκοσι χρόνια Κούρδος, Είκοσι χρόνια Έλληνας

Η σύλληψη του Έλληνα του Πόντου  Γιάννη -Βασίλη Γιαϊλαλί  στις 22 Απριλίου και η συνεχιζόμενη κράτησή του στην κλειστή φυλακή του Σιρνάκ και από προχθές στην υψηλής ασφαλείας φυλακή  στο Ελαζίγκ, αποτελεί μία ακόμη φάση της Γενοκτονίας που συνεχίζει το Τουρκικό φασιστικό καθεστώς.

Μία Γενοκτονία  που έχει νέα μέσα υλοποίησης του μαζικού εγκλήματος, πιο σύγχρονα και αποτελεσματικά, αλλά στο πυρήνα της παραμένει όπως τη ξέρουμε: Φυλακίσεις, εξορίες, βιασμοί, δίωξη των ηγετών και των διανοούμενων,  δολοφονίες.  Σήμερα στην Τουρκία είναι κατηγορούμενοι για πολιτικούς λόγους  100.000 άνθρωποι και εξ ΄αυτών  50.000 φυλακισμένοι περιμένοντας όλοι εκδίκαση της υπόθεσής τους.Ένα Φασιστικό- Κεμαλικό-Ναζιστικό καθεστώς με τις περισσότερες φυλακές στον κόσμο που ως τελευταίο φύλλο συκής  έχει  την προπαγάνδα περί Δημοψηφίσματος και Δημοκρατίας.

Την ίδια στιγμή έπεσε και το τελευταίο αντίστοιχο φύλλο συκής και από τους λεγόμενους «αρμόδιους» στην Ελλάδα για την περίπτωση του συμπατριώτη μας που έμαθε για την πραγματική του καταγωγή. Δύο μόνο ανακοινώσεις- ψηφίσματα,  από το Μορφωτικό Όμιλο  Ποντίων Μεσημερίου «Αργοναύτες» και από  την Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής, ψήφισμα το οποίο  παραδόθηκε και  κοινοποιήθηκε με τη σχετική διαδικασία στους ελλαδικούς θεσμούς που προτείναμε από την πρώτη στιγμή. Οι μοναδικές έως σήμερα συλλογικές παρεμβάσεις επιβεβαιώνουν ως εξαίρεση έναν κανόνα περί αδράνειας, αδιαφορίας  και σιωπής, που δεν παραβιάστηκε δυστυχώς ούτε μέσα στον Μάιο, τον κατεξοχήν μήνα της Μνήμης!

Ο Γιάννης- Βασίλης Γιαϊλαλί  συνεχίζει να είναι δέσμιος  με ένα κατηγορητήριο το οποίο έχουμε στη διάθεσή μας, που αφορά την προσβολή του Κεμάλ και του Ερντογάν, υποκίνηση σε τρομοκρατική δραστηριότητα, ανυπακοή στους νόμους. Στα κείμενά του και στις φωτογραφίες που τα συνόδευαν ο Γιάννης- Βασίλης Γιαϊλαλί αναφερόταν στη Γενοκτονία  που υπέστησαν  οι πρόγονοί του και όλοι οι λαοί. Μάλιστα λίγες ώρες πριν το συλλάβουν ανέβασε κείμενο και φωτογραφία για το Αρμενικό και το Κουρδικό ζήτημα, για τη  Γενοκτονία και τη 19η Μαΐου, ενώ όταν είχε βρει την ταυτότητά του  είχε γράψει πως έζησα  «είκοσι χρόνια ως Τούρκος», τώρα θα ζήσω «είκοσι χρόνια  ως Κούρδος και είκοσι χρόνια ως Έλληνας»!

Ο Γιάννης – Βασίλης δια της συντρόφου του Μεράλ Γκευλανί και του δικηγόρου του, φωνάζει, κραυγάζει για την ακρίβεια, μέσα από το κελί του,  για την αποφυλάκισή του, για την απελευθέρωσή του, όπως έχει δικαίωμα κάθε άνθρωπος που διώκεται  για τα γραπτά του και τη δραστηριότητά του, για τον αγώνα του και για την καταγωγή του.Τον ακούει κανείς;

Λευτεριά στον Γιάννη -Βασίλη Γιαϊλαλί
O Γιάννης- Βασίλης Γιαϊλαλί δεν είναι μόνος 

Free Yannis Vasilis Yaylalı
Yannis Vasilis Yaylalı is not alone

Yannis Vasilis Yaylalı'ya Özgürlük

Yannis Vasilis Yaylalı Yalnız Değil