Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

ΛΕΥΤΕΡΙΑ στον Γιάννη -Βασίλη Γιαϊλαλί! - Yannis Vasilis Yaylalı'ya Özgürlük! - FREE Yannis Vasilis Yaylali! - СВОБОДА Яннис-Василис Яйлали !






Η Δημοκρατία και η Ελευθερία τη φετινή Πρωτομαγιά βρίσκεται στην πύλη της τουρκικής φυλακής όπου κρατείται ο συμπατριώτης μας Γιάννης -Βασίλης Γιαϊλαλί. Στην Ελλαδική σιωπή  και στον Τουρκικό  φασισμό απαντάμε με το λόγο του Ελβετού δημοσιογράφου Ιάκωβου Μάγιερ από το πολιορκημένο Μεσολόγγι: "Η δημοσιοποίηση είναι η ψυχή  της Δικαιοσύνης".

ΛΕΥΤΕΡΙΑ στον Γιάννη -Βασίλη Γιαϊλαλί! 

Yannis Vasilis Yaylalı'ya Özgürlük! 

FREE Yannis Vasilis Yaylali! 

СВОБОДА Яннис-Василис Яйлали 


Θ. Μαλκίδης 

O φυλακισμένος  Γιάννης -Βασίλης Γιαϊλαλί

Ο συμπατριώτης μας Πόντιος Γιάννης-Βασίλης Γιαϊλαλί (Yannis Vasilis Yaylali), συνελήφθη  με τις κατηγορίες της «προσβολής του προέδρου», «υποκίνηση σε ανυπακοή των νόμων» και «διάδοση προπαγάνδας για τρομοκρατική οργάνωση» και κρατείται στις φυλακές του Σιρνάκ στο Κουρδιστάν, λίγες ώρες μετά αφού ανήρτησε αφίσα για την ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας και τη 19η Μαΐου. Ο Γιαϊλαλί είναι ένας από τους πρωταγωνιστές της αφύπνισης των λαών που ζουν στην Τουρκία, ένας αγωνιστής των δικαιωμάτων και της ελευθερίας του λόγου, η φωνή ανάδειξης και αναγνώρισης των εγκλημάτων που έγιναν εναντίον των Ελλήνων, των Αρμενίων, των Κούρδων και άλλων λαών. 

Καλούμαστε να πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν για να απελευθερωθεί, δημοσιοποιώντας τη σύλληψή του και πιέζοντας το φασιστικό Τουρκικό κράτος- φυλακή. 

Κάνουμε επίσης γνωστή τη φυλάκιση στα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου, τους Ευρωβουλευτές, τα κόμματα, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους Δικηγορικούς Συλλόγους, τους συνδικαλιστικούς φορείς δημοσιογράφων, μέσων ενημέρωσης, εκδοτών και φορείς εργαζόμενων, καθώς και σε κάθε δημοκράτη αντιφασίστα, αντικεμαλικό πολίτη να απαιτήσει το αυτονόητο: Την Ελευθερία και τη Δημοκρατία. Είναι καθήκον μας για έναν άνθρωπο όπως ο Γιάννης- Βασίλης Γιαϊλαλί που αγωνίζεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων, των Ασσυρίων και των Αρμενίων.

Λευτεριά στον Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί






Meral Geylani - Aktivist

Yannis Vasilis Yaylalı'ya Özgürlük! 





"Yannis Vasilis Yaylalı, yürüyüş, yaşam ve Mücadele arkadaşım, yoldaşım, 1974 yılında Samsun'un Bafra ilçesinde doğdu. Faşist bir çevrede kendi özünü bilmeden Türklerden hariç her halka düşman büyüdü. Babasının dedesi Konstanti'yi Türk Kurtuluş savaşında şehit olarak bildi. Taki 20 yaşına geldiğinde her Vatansever Türk genci gibi askere gittiğinde, bir operasyon sırasında PKK'ye esir düşene kadar. 

PKK'ye esir düştüğünde, gazetecilerden kendisinin Türk ve Müslüman olmadığını öğrendi. İki yıl üç ay  Esir kaldıktan sonra Türkiye'ye döndüğünde yaşam onun için kolay olmadı. İlk önce esirliği kanıtlandığı halde Askeri ceza evinde 3.5ay işkenceden geçti ve 15 ay daha silah almayı reddettiği halde askeri bir birlikte tutuldu. Her girdiği işten  istihbaratçıların geçmişi ile ilgili işyerlerini rahatsız etmeleri nedeni ile sürekli, kalıcı bir işi olmadı. 

2012 de 1 Eylül Dünya Barış Günü Roboski 'den Ankara ya yapılan Barış yürüyüşü sonunda Roboskiye benim önerim ile 5 Aralık 2012 de Roboski' ye yerleştik. 
Beş yıl sürecinde Yannis Vasilis Yaylalı'nın tükenmeyen enerjisi ile Roboski 'de katliamın faillerinin açığa çıkması için Roboski aileleri ile birlikte  mücadele verdik. 
İbrahim olarak doğan Vasilis üç yıl önce ismini resmen Yannis Vasilis Yaylalı olarak değiştirdi. 

20 yıldır Kürt ve diğer halkların hakları için mücadele veren Vasilis bundan sonraki yıllarda Pontos halkı için mücadele edeceğini sık sık belirtir. 
Son yıllarda Pontos soykırımı ile ilgili yaptığı paylaşımlar devlet tarafından "Mustafa Kemal'e  Alenen hakaret" ettiği iddiasıyla dava edilmesine neden oldu. 
Geçtiğimiz 25 Aralık Noel sabahı Vasilis, ben ve iki Roboskili gözaltına alındık ve 6 gün gözaltında da kaldık. Çıkarıldığımız mahkemede, haftada bir imza ve yurt dışı yasağı verilerek Adli kontrol ile serbest bırakıldık. 
Fakat Şırnak savcılığı Yannis Vasilis 'in serbest bırakılmasına itiraz etmiş ve  yakalanarak tutuklanmasına karar verdiği için 22 Nisan' da Uludere de tutuklayarak Şırnak T Tipi cezaevine tutsak olarak kondu. 

Tutuklanma gerekçesi : Cumhurbaşkanına hakaret etmek, Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek ve Örgüt Propagandası yaptığı iddia ediliyor. 
Yannis Vasilis 'in Barış Aktivistliği, Gazeteciliği ve Pontos kimliği rahatsızlık yarattığı için türlü baskılar ile köyden çıkmamız sağlanmaya çalışılıyor. 
Resmi devlet birlikteliğimiz olmadığı için Ceza evinde görüştürülmedik, telefon görüşme izni se verilmedi ve eşyalarını da kendisine posta aracılığı ile gönderdim. Sadece avukatı kendisi ile görüşebildi. 
Yannis Vasilis Yaylalı en kısa zamanda serbest bırakılmalıdır. Binlerce düşünen kişiler, gazeteciler, gençler cezaevlerinde tutsak durumdadır. Tüm siyasi tutsaklara ve yüzlerce kötü şartlarda olan hasta tutsakların özgürlüğünü diliyorum. 

Yannis Vasilis Yaylalı'ya Özgürlük! 



Yannis -Vasilis Yaylali in prison 

Our fellow  Yannis -Vasilis Yaylali arrested  for "insulting the President", "inciting disobedience to the laws ", " spreading propaganda for a terrorist organization "and held at the prison in Kurdistan a few hours after he had a poster for  the Day of Genocide and May 19th. 

Yialilli is one of the protagonists of the awakening of the peoples living in Turkey, an expeditionary rights and free speech, recognition voice and recognition of the crimes committed against the Greeks, Armenians, Kurds and other peoples. 

Doing everything possible to release  the arrest and press the  Turkish State . We also know the case to the Greek Parliament, political parties, local authorities, associations, trade unions journalists, mass media,  organizations, and all citizens. It is our duty for Freedom and Democracy, for Yannis -Vasilis Yaylal, who fights for human rights and recognition of the Greek, Armenian Genocide  and freedom of Kurdish people.

Free Yannis -Vasilis Yaylali!




Ф. Малкидис

Арестован наш соотечественник Яннис-Василис Яйлали

Наш соотечественник из Понта Яннис-Василис Яйлали (Yannis Vasilis Yaylali) брошен в тюрьму за оскорбление Эрдогана (!)
Он был арестован несколько часов назад, в очередной раз, теперь с обвинением в «оскорблении президента», «подстрекательстве к неповиновению законам» и «распространении пропаганды террористической организации» и содержится в тюрьме Ширнак в Курдистане, через несколько часов после того, как он повесил плакат в день памяти Геноцида и 19-го мая.

Яйлали является одним из главных действующих лиц за пробуждение народов, проживающих в Турции, борец за их права и свободу слова, является голосом вскрытия и признания преступлений, совершенных против греков, армян, курдов и других народов Малой Азии. Мы призваны сделать все возможное, чтобы он был освобожден, путем предания гласности его ареста и осуществления нажима на фашистское турецкое государство - тюрьму.

Мы также доводим до сведения о его тюремном заключении членов греческого парламента, депутатов Европарламента, политические партии, местные органы власти, ассоциации адвокатов, профсоюзы журналистов, средства массовой информации, издателей и рабочие органы, а также любого гражданина- демократа, антифашиста, антикемалиста, чтобы потребовать само собой разумеющееся: Свободы и Демократии.

Это наша обязанность перед лицом такого человека, как Яннис-Василис Яйлали, который борется за права человека и признание геноцида греков, ассирийцев и армян.