Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017

Η κηδεία του μέχρι πρότινος αγνοούμενου Λοχία Κυριάκου ΑριστείδουΗ κηδεία του μέχρι πρότινος αγνοούμενου Λοχία Κυριάκου Αριστείδου

Τον μέχρι πρότινος αγνοούμενο, έφεδρο Λοχία καταδρομέα, Κυριάκο Αριστείδου από τη Μια Μηλία αποχαιρέτησαν με τις δέουσες τιμές, πολιτεία, συγγενείς και φίλοι. Η κηδεία του έγινε από τον ιερό ναό των Αγίων Πάντων στη Μακεδονίτισσα.


Η τελευταία φορά που θεάθηκε ο Κυριάκος Αριστείδου ήταν στις 26 Ιουλίου 1974 σε σπίτι στον Αγιο Γεώργιο της Κερυνείας, όπου σύμφωνα με συμπολεμιστές του, είχε καταφύγει με άλλους καταδρομείς όταν έσπασε η γραμμή που υπερασπιζόταν η τριακοστή τρίτη Μοίρα Καταδρομών.

Ο κοινοτάρχης Μιάς Μηλιάς Ανδρέας Δημοσθένους αναφέρθηκε στο ρολόι του ήρωα που είχε στην κατοχή του και το οποίο παρέδωσε στην αδελφή του:«Δε θα ξεχάσω ποτέ μου ήταν τον Απρίλη του 74 την ημέρα των γενεθλίων μου. Ο Κούλλης μου έκανε δώρο το ρολόι του χεριού του γιατί εγώ δεν είχα και ο ίδιος είχε αγοράσει άλλο καινούριο. Μετά από πολλά χρόνια το 1990, αυτό το ρολόι το οποίο ήταν το μόνο που είχε απομείνει από τον Κούλλη το παρέδωσα πίσω στην αδερφή του Ευρυδίκη για να έχουν κάτι από αυτόν.» Τα οστά του ήρωα εντοπίστηκαν στο τουρκοκυπριακό χωριό Κουμουρτζού και ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο του DNA.