Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018

Tο ολοκαύτωμα των γυναικών στη Μικρά Ασία, στον Πόντο και στην Μεσοποταμία . Εκδήλωση στη Στουτγάρδη. 3 März Der andauernde Holocaust der Frauen in Kleinasien, Pontos, Mesopotamien


Εκδήλωση για το ολοκαύτωμα των γυναικών στη Μικρά Ασία, στον Πόντο και στην Μεσοποταμία 


Εκδήλωση με θέμα «Το σε εξέλιξη ολοκαύτωμα των γυναικών στην Μικρά Ασία, στον Πόντο και στην Μεσοποταμία», διοργανώνουν οι ποντιακοί σύλλογοι Βάδης Βυρτεμβέργης, με διακεκριμένους ομιλητές, στην πόλη της Στουτγάρδης.
Η εκδήλωση των ποντιακών συλλόγων της Βάδης Βυρτεμβέργης, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Μαρτίου 2018, και ώρα 15.00, στο Stadtteilhauw Mitte (Gristofhstrasse 34, 70180) στη Στουτγάρδη.

Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι οι:

Turkan Balaban, δημοσιογράφος από την Τραπεζούντα.

Leyla Imret, (πρώην δήμαρχος της πόλης Σιρνάκ “Cizre”) από το Κουρδιστάν.

Μιχάλης Χαραλαμπίδης, συγγραφέας, από την Ελλάδα.


Την πρόσκληση εκ μέρους των συλλόγων της Βάδης Βυρτεμβέργης, υπογράφουν οι, Ιωάννης Μωυσίδης, Ελένη Σιδηροπούλου, Ιωάννης Ιντζές.


Η πρωτοβουλία αυτή, αφιέρωμα για τις γυναίκες που βίωσαν τη φρίκη στη Μικρασία, τον Πόντο και τη Μεσοποταμία, έρχεται μετά την επιτυχημένη παρέμβαση που έγινε την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017, στο Νταχάου της Γερμανίας, όπου και πάλι οι ποντιακοί σύλλογοι της Βάδυς Βυρτεμβέργης, οργάνωσαν και πραγματοποίησαν επίσκεψη – προσκύνημα στο ολοκαύτωμα των ναζιστών σε βάρος των Εβραίων και των άλλων εθνοτήτων, αλλά και των ίδιων των Γερμανών αντιφρονούντων, μεθόδους που χρησιμοποίησε ο Χίτλερ και το καθεστώς του, αντιγράφοντας όσα διέπραξαν οι Οθωμανοί, Νεότουρκοι και Κεμαλικοί, σε βάρος των Αρμενίων, των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας και των Αρραμαίων – Ασσυρίων, όπου κεντρικός ομιλητής ήταν ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης και συμμετείχαν και ποντιακοί σύλλογοι από άλλες περιοχές της Γερμανίας. 

Einladung
Die Vorstände der Pontischen Vereine aus Baden-Württemberg laden Sie recht herzlich zur veranstaltung....Der andauernde Holocaust der Frauen in Kleinasien, Pontos, Mesopotamien

... ein, die an
3.März 2018 ab 15.00 Uhrïm Staddtteilhaus Mitte (Christophstrasse 34, 70180 Stuttgart)
stattfindet.

Referenten sind:
Türkan Balaban (Journalistin) - Trapezunta
Leyla Imret (ehem. Börgermeisterin von Cizre) - Kurdistan
Michalis Charalampidis (Schriftsteller) - Athen


Über Ihr kommen würden wir uns sehr freuen.
Mit freundlichen Grüssen

Für Die Vorstände der pontischen Vereine aus Baden-Württemberg
Dr. Ioannis Moisidis Eleni Sidiropoulo Ioannis Intzes