Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου 2019

Το θύμα που απολογείται (!) και ο θύτης που συνεχίζει τη Γενοκτονία....
Θ. Μαλκίδης 

Συνήθως η απάντηση μπαίνει μετά την ερώτηση- τοποθέτηση. Στην περίπτωση της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Εξωτερικών σε σχέση με το αντίστοιχο της Τουρκίας έχει σημασία η σειρά. 


Από τη μία το θύμα το οποίο  σε πέντε σειρές δεν αναφέρει πουθενά (!) τη λέξη Γενοκτονία για την αναγνώριση της οποίας αγωνιζόμαστε και από την άλλη ο θύτης με το θράσος που τον διακρίνει σε κατηγορεί για μαζικά εγκλήματα, συνεχίζοντας στην Κύπρο, στο Αιγαίο, στη Θράκη, αυτό που ξεκίνησε εκατό χρόνια πριν !

Για όσους έχουν αυταπάτες και ψευδαισθήσεις,  κολακεύοντας την εκάστοτε εξουσία και  το θεσμικό, πολιτικό και πνευματικό της  καθεστώς ότι η Ελλάδα θα βάλει το ζήτημα της Γενοκτονίας συνεχίζουν να πλανώνται.... 

Όσες αναγνωρίσεις λάβαμε και όσες θα πάρουμε γνωρίζουμε ότι είμαστε  μόνοι μας έχοντας μαζί μας  το Δίκαιο, τη Μνήμη και την Αλήθεια !


Η απάντηση  του εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη χθεσινή δήλωση του του Εκπροσώπου του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών.


«Την καλούμε να αναλογιστεί τις ιστορικές της ευθύνες, ιδιαίτερα αναφορικά με τη συμπεριφορά της έναντι της ελληνικής μειονότητας. Ας ακολουθήσει το παράδειγμα της Ελλάδας και ας εργαστεί επιτέλους για την εδραίωση σχέσεων καλής γειτονίας στην περιοχή μας και, βέβαια, της ευρωπαϊκής της προοπτικής».


 Η ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών έχει ως εξής:


«Διαπιστώνουμε ότι η Ελλάδα συνεχίζει να παίρνει θέση δίπλα σε εχθρικούς κύκλους προς την Τουρκία και να υποστηρίζει τις εις βάρος της χώρας μας αβάσιμες απόψεις τους και τους ισχυρισμούς τους.

Δεν ξεχάσαμε ποτέ τα βασανιστήρια της Ελλάδας προς τους Τούρκους και τους άλλους Οθωμανούς πολίτες κατά τη διάρκεια της ιστορίας. Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα εξολόθρευε συστηματικά Τούρκους και Μουσουλμάνους σε αυτή την περιοχή κατά τη διάρκεια της ανεξαρτησίας της από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, αλλά και έπειτα.
Ακόμη και σήμερα η Ελλάδα εξακολουθεί να υιοθετεί απάνθρωπες πρακτικές απέναντι στην τουρκική μειονότητα στη χώρα της και να φυλακίζει ακόμη και μουφτήδες επειδή προσεύχονται τις Παρασκευές.

Η Τουρκία πιστεύει ότι τα διδάγματα που πρέπει να λαμβάνονται από την ιστορία πρέπει να είναι διδάγματα ειρήνης και αδελφοσύνης κι όχι έχθρας, και οπωσδήποτε να υπάρχει επίγνωση της ιστορικής πραγματικότητας.

Με αυτή την ευκαιρία, υπενθυμίζουμε ότι η στήριξη ενεργειών κατά της χώρας μας δεν θα ωφελήσει την Ελλάδα. Την καλούμε να είναι υπέρ των σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών και να συμπεριφέρεται πιο υπεύθυνα, καθώς αυτός είναι ο μόνος τρόπος για την προώθηση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ευημερίας στην περιοχή μας.
Από την άλλη, όσον αφορά στα γεγονότα του 1915, ήδη από την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός ο πρόεδρός μας, είχε διατυπωθεί σαφώς η στάση της Τουρκίας με τη δήλωσή του στις 23 Απριλίου 2014. Περαιτέρω εξηγήσεις δεν χρειάζονται».

Η συνέντευξή μου στον Ελλάς της Νέας Υόρκης