Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΜΑΤΟ (Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ)


Η αλλοπρόσαλλη τακτική αμφιλεγόμενων και αντιφατικών διαρροών στα τοπικά ΜΜΕ με συνεχείς αλλαγές τόσο για την τοποθεσία όσο και για την δυναμικότητα (την μία 7000,την άλλη 4000,και τελευταία 500) για τα "κλειστά"-"ελεγχόμενα" και τώρα τελευταία "πολυλειτουργικά" κέντρα, δείχνει άγχος,εμμονή και παντελή έλλειψη σχεδίου.
Αλλες αποδείξεις απουσίας προγραμματισμού η πρόθεση "δοκιμής" θαλάσσιου φράχτη-διχτυού ,το ζέπελιν στην Σάμο που κατέβηκε σε μία βδομάδα, τα απαρχαιωμένα drones "επιτήρησης" κλπ.
Η κυβέρνηση διαψεύδεται καθημερινά , αφού οι συνεχείς εξαγγελίες για αποσυμφόρηση επανειλημμένα πέφτουν στο κενό ,ενώ ο αριθμός αφίξεων από τον αντίστοιχο Ιανουάριο του 2019, έχει αυξηθεί κατά 50%!(*)


Στις επικοινωνιακές φούσκες περί τακτικών "δρομολογίων" επιστροφής και νέων "αναπτυξιακών " θέσεων εργασίας , προστέθηκαν οι δικαιολογίες ότι δεν υπάρχουν χώροι κράτησης για 25 μέρες (!) max των νεοεισερχομένων -σε σχέση με τα μέχρι τώρα ψέμματα περί δήθεν κλειστών κέντρων- και έτσι είναι επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας νέων χώρων . (τόσο η Μόρια βέβαια όσο και η Κως διαθέτουν ΠΡΟΚΕΚΑ).
Η προπαγάνδα ότι το πρόβλημα θα "κρυφτεί" μακριά από το κέντρο της πόλης της Χίου, είναι έωλη αφού όποιος θα βγαίνει από το ανοιχτόκλειστο κέντρο είναι απίθανο αν θα ξαναγυρίζει εκεί λόγω των δυσμενέστατων καιρικών συνθηκών στο Αίπος .
Τα περίφημα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και η "επικοινωνία" με τις τις τοπικές κοινωνίες (**) δεν πρέπει να έχουν κανένα άλλο σημείο εκκίνησης εκτός από τον άμεσο υποβιβασμό του μεταναστευτικού πληθυσμού σε ποσοστό που να αντιστοιχεί στο 1% σύμφωνα με τα εξαγγελθέντα για όλες τις περιφέρειες.
Οι χιώτες δεν θα δεχτούν την μετατροπή του νησιού τους σε φυλακή,δεν θα δεχτούν άλλους πειραματισμούς, δεν θα δεχτούν καμιά μεταναστευτική δομή ακριβώς όπως και στον Εβρο παρά μόνο για καταγραφή και ταυτοποίηση.
Όποιος σκέφτεται διαφορετικά για το ευαίσθητο γεωπολιτικά νησί μας δεν σκέφτεται και δεν νιώθει Χιώτης η ακρίτας νησιώτης.
Τα σημερινά επεισόδια στην Μυτιλήνη δείχνουν ξεκάθαρα ότι ο υπερπληθυσμός εγκλωβισμένων μεταναστών δημιουργεί εκρηκτικές συνθήκες και αισθήματα ανασφάλειας στους κατοίκους, με κίνδυνο ολοκληρωτικής αποσταθεροποίησης των νησιών , που αποτελεί στρατηγικό στόχο της γείτονας χώρας.
Παρόλα αυτά η κυβερνητική προπαγάνδα συνεχίστηκε ακόμη και σήμερα την μέρα των λυπηρών συμβάντων στο γειτονικό νησί, με τον υπουργό να επαναλαμβάνει εμμονικά ότι είναι αναγκαιότητα τα παγκόσμιας πρωτοτυπίας "μέτρα" που σίγουρα θα οδηγήσουν στην καταστροφή των νησιών. Από τους επαίνους για την δουλειά των ΜΚΟ σήμερα μόλις αντιλήφθηκαν τον ύποπτο ρόλο που μπορεί να είχαν μερικές από αυτές στην καθοδήγηση των επεισοδίων.
(**). Ισως οι τοπικές κοινωνίες να εισακούονταν ευκολότερα αν το θέμα που τις απασχολούσε ήταν ποδοσφαιρικού ενδιαφέροντος.
Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα.