Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020

«Θέλει μελτέμι γερό.....»


Θ. Μαλκίδης 

Η φασιστική- εθνικιστική- ανθελληνική ιδεολογία του δασκάλου του Χίτλερ Κεμάλ καταρρέει εκεί που γεννήθηκε και  στην Ελλάδα  των επιζώντων  του 1922, του Διστόμου και των Καλαβρύτων, μοιράζουν βιβλία του.

Τόσος Ερντογάν δεν υπάρχει ούτε στην Τουρκική τηλεόραση και στην Ελλάδα της καθημερινής εισβολής στο Αιγαίο και τη Θράκη, είναι ολημερίς στους τηλεοπτικούς δέκτες. 

Φέτος τιμούμε τα εκατό χρόνια από την απελευθέρωση της Θράκης  και οι δήθεν <<αρμόδιοι>> μιλούν για ενσωμάτωση και προσάρτηση  λες και είμαστε ιμπεριαλιστές και αποικιοκράτες.

Οι λωποδύτες των Σκοπίων καμαρώνουν με το σκέτο <Μακεδονία>  και εδώ όλοι μας προτρέπουν να σεβαστούμε την εθνοκτονία.

Και εν τέλει μας λένε πως «τα 200 χρόνια δεν είναι απλώς ιστορία. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία. Είναι η ευκαιρία μας να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα. Να γιορτάσουμε……» λες και η αγιασμένη Επανάσταση της Ελευθερίας μας είναι βεγγέρα, πανηγύρι και κοσμικό γεγονός.

«Θέλει μελτέμι γερό, γεννημένο στην Τήνο, που να ‘ρθει με την ευχή της Παναγίας και να καθαρίσει τον τόπο απ’ όλων των λογιώ της Τουρκιάς και της γηραιάς Ευρώπης τ’ απομεινάρια», όπως γράφει ο  Ελύτης...

Η συνέντευξή μου στην τηλεόραση Άλφα της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης