Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020

H επίσημη Τουρκική ιστοριογραφία επαινεί τις Γενοκτονίες, την υποταγή, τον επεκτατισμό, τον πόλεμο !



Θ. Μαλκίδης 

H επίσημη Τουρκική ιστοριογραφία επαινεί τις Γενοκτονίες, την υποταγή, τον επεκτατισμό, τον πόλεμο !

<<Μια επίσημη ιστοριογραφία που επαινεί τις κατακτήσεις, τον επεκτατισμό, την υποταγή των ντόπιων, την θρησκευτική μεταστροφή των χριστιανών, τον κεφαλικό φόρο, τις λεηλασίες, τις 

γενοκτονίες, τους ατελείωτους πολέμους, την εκμετάλλευση κ.λπ. είναι η ίδια η βάση του τρέχοντος υπερεθνικισμού και του ισλαμισμού. Ξυπνήστε !>>

Αυτά που γράφει σήμερα  ο καθηγητής Μ.Εφέ Τσαμάν  είναι η βάση της προσέγγισης του θύτη Τουρκία για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει. 

Στον Πόντο, στην Ιωνία, στη Θράκη, στην Καππαδοκία συνέβη ένα έγκλημα απέναντι στον Ελληνισμό που θα έπρεπε να απασχολεί ολόκληρο τον πλανήτη. Δυστυχώς η άρνηση, τα συμφέροντα  και η επίσημη προπαγάνδα στερεί από γενναίες πράξεις  τόσο την Τουρκία όσο και η διεθνή κοινότητα για τις  απαραίτητες πρωτοβουλίες αναγνώρισης του εγκλήματος.

Πάνω από 3 εκατομμύρια Ελλήνων που ζούσαν στο Οθωμανικό κράτος μετά από 15 χρόνια βιασμών, εξανδραποδισμών, φόνων, λεηλασιών -αυτά που συνέβησαν εναντίον των Ελλήνων ξεπέρασαν κάθε φαντασία- ξεριζώθηκε βίαια από τις πατρογονικές εστίες, εξαφανίστηκε εξ ολοκλήρου. Πάνω από 1 εκατομμύρια Ελλήνων δολοφονήθηκαν από το Τουρκικό κράτος και  αυτό που υπήρχε για αιώνες έπαψε να υπάρχει το 1922 με τη συμβολική φωτιά του Κεμάλ στη Σμύρνη.

Η Τουρκία σχεδίασε και υλοποίησε την Γενοκτονία ως πρόγραμμα ολοκληρωτικής εξαφάνισης των Ελλήνων, ήθελαν να μας κάνει έναν λαό μουσείων και η  Τουρκία ακόμη και σήμερα μέσω του Ερντογάν θεωρεί πως η Γενοκτονία δεν υφίσταται.

Η Τουρκία  θεωρεί φαντασιώσεις και ψεύδη των Ελλήνων  όσα έγιναν στον  Πόντο, στη Μικρά Ασία, στη Θράκη και αυτό αναπαράγει και στην επίσημη προσέγγιση της ιστορίας. Από τα σχολεία μέχρι τα πανεπιστήμια.

Οι  δημεύσεις περιουσιών, οι φόνοι, οι πορείες θανάτου, τα τάγματα εργασίας, οι βιασμοί, οι αγχόνες, θεωρούνται ψεύδη, ενώ ταυτόχρονα οι μέθοδοι αυτοί που εφαρμόστηκαν εναντίον των Ελλήνων επαινούνται δια της επίσημης τουρκικής οδού !

Οι Νεότουρκοι το 1908 οργάνωσαν ένα σχέδιο που αφορούσε την εξόντωση όλων των μη μουσουλμανικών πληθυσμών ανάμεσα στους οποίους ήταν και οι Έλληνες που ζούσαν στην Οθωμανική αυτοκρατορία. Όταν ξέσπασε ο Α΄ Παγκόσμιος πόλεμος, με πρόφαση ότι η Ελλάδα ήταν αντίπαλος στον πόλεμο συνεχίστηκε η εξόντωση των Ελλήνων. Με την ανάληψη  της εξουσίας από το δάσκαλο του Χίτλερ Κεμάλ και την αποβίβαση του στην Σαμψούντα το 1919 αρχίζει η τελευταία και πιο σκληρή φάση της Γενοκτονίας που ολοκληρώνεται, με το γνωστό φρικιαστικό τρόπο, τέτοιες ημέρες του 1922 στη Σμύρνη. Χιλιάδες γυναίκες βιάστηκαν και σφαγιάστηκαν, μέσα στην Γενοκτονία υπήρχε μια Γυναικοκτονία και Παιδοκτονία. Οι Τούρκοι εξολοθρεύοντας την γυναίκα που είναι η πηγή της ζωής θέλησαν να εξολοθρεύσουν το  το έθνος μας . Ο βιασμός ήταν η μέθοδος που χρησιμοποιούσαν. Παράλληλα είχαμε και την παιδοκτονία, τα παιδιά  που είναι η συνέχεια του έθνους, παιδιά που είτε τα δολοφονούσαν είτε τα εξισλάμιζαν.

Το έγκλημα της γενοκτονίας δεν έχει παραγραφεί, από μόνο του ως διεθνές έγκλημα στον τύπο και την ουσία του δεν παραγράφεται ! Συνεπώς έχουμε την υποχρέωση να διεκδικήσουμε το αυτονόητο δηλαδή την αναγνώριση, έχουμε την  υποχρέωση απέναντι στα θύματα της γενοκτονίας να αναδείξουμε σε όλη την ανθρωπότητα το έγκλημα που δεν τιμωρήθηκε και επαναλαμβάνεται σήμερα.