Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

Απολογισμός υπονόμευσης του αγώνα αναγνώρισης της Γενοκτονίας ....

 


Θ. Μαλκίδης 

Συνοπτικός <<απολογισμός>>  κράτους το οποίο  το  1994 ψήφισε νόμο για την αναγνώριση της Γενοκτονίας  του  έθνους που << εκπροσωπεί>>:


1. Δύο πρωθυπουργοί και ένας υπουργός εξωτερικών  κατέθεσαν στεφάνι στο μαυσωλείο του υπεύθυνου του Ελληνικού Ολοκαυτώματος Μουσταφά Κεμάλ! 

2.Την 19η Μαίου 1994 οργάνωσε  συναυλία των  Ρουβά – Κούτ στην ημικατεχόμενη Κύπρο!



2.Την 19η Μαίου του 1995, στα πλαίσια Νατοϊκής άσκησης επέτρεψε τουρκικά αεροσκάφη να προσγειωθούν στην προσφυγική Νέα Αγχίαλο και τουρκικά στρατεύματα να εισβάλλουν στην Πελοπόννησο!

3.Την 19η Μαίου προσπάθησε να στείλει την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στις εορτές τιμής του Κεμάλ στην Άγκυρα!

4. <<Υπουργοί, πολιτικοί και καθηγητές>> αρνούνται ότι έγινε Γενοκτονία! 

5.Με το δόγμα  << δεν διεκδικούμε τίποτα >> δεν έχει θέσει ποτέ το ζήτημα αναγνώρισης της Γενοκτονίας, ούτε από την Τουρκία, ούτε από κανένα κράτος και διεθνή οργανισμό!

6. Προσπάθησε να βάλει εμπόδια για να μην γίνουν οι αναγνωρίσεις που πετύχαμε από την Κύπρο, τη Σουηδία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία,  την Αρμενία και από αλλού!


Ο Πλάτωνας πριν  2500 χρόνια έγραψε πως όταν αδρανούν οι θεσμοί,  αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους οι πολίτες, για αυτό ο αγώνας για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των προγόνων μας και για  την τιμωρία της Τουρκίας συνεχίζεται !


Η συνέντευξή μου στο ραδιοφωνικό σταθμό Μετρόπολις Θεσσαλονίκης Μακεδονίας