Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

«Δεν ξεχάσαμε, είμαστε περισσότεροι και θα πετύχουμε τη δικαίωση των προγόνων μας θυμάτων της γενοκτονίας του Ελληνισμού»

 


Για τη Γενοκτονία ,  μίλησε στον FOCUS FM 103.6 και τη Δέσποινα Μποτίτση ο διδάκτωρ κοινωνικών επιστημών, Θεοφάνης Μαλκίδης.

Παράλληλα, άσκησε κριτική σε πρόσωπα της ελληνικής πολιτικής σκηνής για την αντιμετώπιση του θέματος, με αρκετούς από όσους αναφέρει να μην αναγνωρίζουν καν το γεγονός ως Γενοκτονία.

«Αυτό το οποίο πρέπει να παλεύουν οι Έλληνες και όλοι οι άνθρωποι είναι αυτό ακριβώς που θέλουν οι θύτες. Δηλαδή, να ξεχάσουμε. Εμείς δεν έχουμε ξεχάσει, είμαστε πολύ περισσότεροι και σε λίγο θα πετύχουμε τη δικαίωση των θυμάτων μας, των δικών μας προγόνων», ανέφερε αρχικά.

«Ο κ. Μαλκίδης πρόσθεσε:

«Το έγκλημα,από το τύπο και από τη φύση του, είναι απαράγραπτο, όσα χρόνια κι αν περάσουν(…) Όλα τα εγκλήματα πολέμου και οι γενοκτονίες είναι απαράγραπτα. Το δεύτερό μου σχόλιο αφορά την ίδια μας την ύπαρξη ως έθνος, ως λαό, ως χώρα, ως Ελλήνων που σχετίζεται με την παρουσία των Ελλήνων που ζούσαν στην Ιωνία, στον Πόντο, στην Ανατολική Θράκη, την Καππαδοκία κλπ(…) Πάνω από 1 εκατομμύριο δολοφονήθηκαν, πάνω από 350 χιλιάδες στον Πόντο,άλλοι τόσοι στην Μικρά Ασία και περίπου 300χιλ. Στη Θράκη καιτην Καππαδοκία και περίπου μισό εκατομμύριο πρόσφυγες στην Ελλάδα. Επειδή αυτό το έγκλημα δε τιμωρήθηκε, επαναλήφθηκε από τους ναζί κατά την Κατοχή. Όταν ένα έγκλημα δε τιμωρείται, επαναλαμβάνεται»

«Ο Χίτλερ όταν ετοίμαζε το Ολοκαύτωμα, είπε ποιος θυμάται τους Αρμένιους και τους Έλληνες. Αν, λοιπόν, είχαν καταδικαστεί οι Νεότουρκοι, ο Κεμάλ, ο δάσκαλος κατά τον Χίτλερ, δε θα είχαμε τα εκατοντάδες Ολοκαυτώματα κατά την Κατοχή. Και μάλιστα, ο ίδιος ο θύτης μας δείχνει με το δάχτυλο υβρίζοντας τους νεκρούς μας θεωρώντας ότι δεν έχει γίνει καμία Γενοκτονία. Και μιλώ για όλο το καθεστώς, από τον Ερντογάν μέχρι τον Κιλιντσάρογλου και από τους Γκρίζους Λύκους μέχρι την αντιπολίτευση που λένε ότι οι Έλληνες ευθύνονται για ότι τους συνέβη».