Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023

Λευτεριά στους Φρέντυ Μπελέρη και Παντελή Κοκαβέση

 




Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στα Τίρανα η εξέταση της προσφυγής κατά της απόφασης προφυλάκισης του νεοεκλεγέντα Δημάρχου Χιμάρας Φρέντυ Μπελέρη και του αντιπροέδρου της Ένωσης Χιμαριωτών Παντελή Κοκαβέση. 

Οι δυο τους μετρούν ήδη είκοσι ημέρες στη φυλακή, καθώς η σύλληψή τους από τις αλβανικές αστυνομικές δυνάμεις έγινε τα ξημερώματα της 12ης Μαίου, δύο ημέρες πριν τις δημοτικές εκλογές.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο Φρέντυς Μπελέρης παραμένει προφυλακιστέος και ο Παντελής Κοκαβέσης αφέθηκε ελεύθερος με υποχρεωτική παρουσία στο αστυνομικό τμήμα της Χιμάρας, εξαιτίας των σοβαρών θεμάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

Η  απόφαση πείθει και τους πλέον δύσπιστους πως τα κίνητρα κράτησης είναι καθαρά πολιτικά και το  καθεστώς Ράμα- Ερντογάν δίχως να τηρεί τα προσχήματα, διώκει τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό και προσπαθεί να αρπάξει το Δήμο Χιμάρας από τους Έλληνες . 

Απαιτούμε 



 Το πάγωμα της εκταμίευσης των χρημάτων και αναστολή κάθε διαδικασίας ένταξης της Κολομβίας των Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, 

Την απόδοση και το σεβασμό των δικαιωμάτων των συμπατριωτών μας στη Βόρειο Ήπειρο.

Την απελευθέρωση των συμπατριωτών μας, των Ελλήνων πολιτικών κρατουμένων- ομήρων  τώρα!

Υ. Γ. ΕΠΕΙΓΟΝ

Ο Παντελής Κοκαβέσης από την  29η Μαϊου έπρεπε να βρίσκεται στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο για τον προγραμματισμένο και υποχρεωτικό τακτικό κλινικο - εργαστηριακό του έλεγχο ώστε να του γίνει και βιοψία ενδομυοκαρδίου για να προληφθεί κατά το δυνατόν η απόρριψη του μοσχεύματος. 

Εφ’ όσον δεν μεταφερθεί άμεσα στο Ωνάσειο, τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η ζωή του.

Ο Παντελής Κοκαβέσης πρέπει άμεσα να αποφυλακιστεί, «άνευ όρων» και να μεταφερθεί επειγόντως στο Ωνάσειο.