Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Κηδεία του μέχρι πρότινος αγνοούμενου Κωνσταντίνου Τσιτιρίδη

 


Υποδοχή των ιερών οστών του μέχρι πρότινος αγνοούμενου στρατιώτη της ΕΛΔΥΚ Κωνσταντίνου Τσιτιρίδη  στον Ι.Ν. Γεννήσεως Του Σωτήρος Κρύας Βρύσης, στις 11 το πρωί της 16ης Ιουνίου,  η εξόδιος ακολουθία και στη συνέχεια ο  ενταφιασμός στα Κοιμητήρια. 



Αθάνατος!


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ 

ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ ΠΕΛΛΗΣ 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Για τον Σύλλογο Ποντίων Κρύας Βρύσης Πέλλας οι πρώτες δεκαπέντε ημέρες του Ιουνίου 2024 είναι αφιερωμένες στον έφεδρο ανθυπασπιστή Κωνσταντίνο Τσιτιρίδη. Ως γνωστόν ο τίτλος του Ανθυπασπιστή τού απονεμήθηκε τιμητικά μετά τον ένδοξο θάνατό του, αφού έπεσε μαχόμενος υπέρ της πατρίδος.


Ο Κωστάκης ο Τσιτιρίδης κατατάχθηκε στον ελληνικό στρατό το 1973 ως στρατιώτης πεζικού και επιλέχθηκε να υπηρετήσει ένα τμήμα της θητείας του στην ΕΛΔΥΚ (Ελληνική Δύναμη Κύπρου). Αυτό συνέπεσε με την εισβολή του τουρκικού στρατού στην Μεγαλόνησο το καλοκαίρι του 1974 καί σε μια μάχη, όπου ενεπλάκη η μονάδα του, χτυπήθηκε από εχθρικά πυρά και τραυματισμένος παρέδωσε την ψυχή του στα άγια χώματα της Κύπρου. Η μαρτυρία την οποία έχουμε καταγράψει από αυτόπτες μάρτυρες είναι πως ο Κώστας Τσιτιρίδης πολέμησε και έπεσε μαχόμενος.


Μετά από πενήντα περίπου χρόνια τα ιερά λείψανα τού συντοπίτη στρατιώτη μας αναγνωρίσθηκαν με την βιολογική μέθοδο ταυτοποίησης μέσω ανάλυσης του DNA. Έτσι ανακοινώθηκε από τις Κυπριακές αρχές πως ό,τι βρέθηκε από τα εναπομείναντα λείψανα του θα αποδοθούν με τιμές ήρωα στην οικογένειά του. Την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024 σύσσωμος ο λαός της Κρύας Βρύσης Πέλλας θα υποδεχθεί τόν ήρωα στην πόλη που μεγάλωσε. Επιτέλους η μάνα, η κυρία Ευαγγελία, που με τόση αγάπη και λαχτάρα τον περίμενε, θα τον αγκαλιάσει.


Κατά σύμπτωση ο Σύλλογος μας είχε προγραμματισμένες κατά το πρώτο ήμισυ του μηνός Ιουνίου 2024 δύο σημαντικές δράσεις: την καθιερωμένη Αιμοδοσία στις 2 Ιουνίου καί τον ετήσιο χορό στις 15 Ιουνίου. Έτσι λοιπόν όταν έγινε γνωστή η εύρεση των λειψάνων του στρατιώτη μας Κωστάκη Τσιτιρίδη ομόφωνα το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Ποντίων απεφάσισε ώστε και οι δύο εκδηλώσεις νά αφιερωθούν στο όνομα καί τήν μνήμη του.


Ως ένα γνήσιο ποντιόπουλο υποδεχόμαστε το δικό μας φίλο και αδελφό, ώστε να τον συνοδεύσουμε στο μνήμα των γονέων του, υπερήφανοι όντες που έτυχε να έχουμε ένα τέτοιο παιδί που πολέμησε για χάρη της πατρίδας.


Για τον Συλλόγο.

Ο πρόεδρος του ΔΣ 

π. Βασίλειος Τσουφλίδης