Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Το Ποντιακό Τριήμερο από την "Αργώ" στην Καλλιθέα (25-27/9/2009)


Ανακοίνωση - Κάλεσμα για το φετεινό "Ποντιακό Τριήμερο", που καθιέρωσε η "Αργώ" από το 1986.


Συμπατριώτες, Φίλες και Φίλοι!

Σας ενημερώνουμε ότι ο Σύλλογος μας, τηρώντας σταθερά τον θεσμό που δημιούργησε το 1986, διοργανώνει για εικοστή τέταρτη συνεχή χρονιά το καθιερωμένο “Ποντιακό Τριήμερο” στην Καλλιθέα Αττικής στις 25, 26 και 27 Σεπτεμβρίου.

Στόχος των εκδηλώσεων είναι να συνεχίζεται η προσφορά στο Ποντιακό ζήτημα, να προβάλλονται μεταξύ άλλων οι πολιτισμικές και ιστορικές αξίες του Ποντιακού Ελληνισμού, να αναπτύσσονται οι σταθερές, η δυναμική και οι δυνατότητες της Ποντιακής ταυτότητας.
Όλο αυτό το διάστημα το “Ποντιακό Τριήμερο” αποτελεί τον ιδιαίτερο τόπο συνάντησης χιλιάδων συμπατριωτών μας κάθε ηλικίας, συλλόγων και φορέων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένου και του ιστορικού Πόντου.

Ιστορικά, αποτελεί την αφετηρία ανάδειξης και διεκδίκησης των σημαντικών ζητημάτων των Ποντίων, με στόχο την τελική δικαίωσή τους, όπως: “αναγνώριση της Γενοκτονίας (1986 έως και σήμερα)”, “σταλινικές εκκαθαρίσεις και εξορίες (1986 έως και σήμερα)”, “(νέο)προσφυγικό ζήτημα - προβλήματα και αγώνας για την εξάλειψή τους, κυβερνητικές και κρατικές ευθύνες (1988 έως και σήμερα)”, “πολιτισμικός και ιστορικός πλούτος του Πόντου” και άλλα …

Τόπος και χώρος, όπου: Ποντιακά χορόντας, τραγωδίας, Ποντιακό θέατρο, σκετς, έθιμα, Ποντιακή λογοτεχνία και απαγγελίες από μικρούς και μεγάλους, Ποντιακό βιβλίο και ηχογραφήσεις, λειτουργία υπαίθριας Ποντιακής κουζίνας και άλλα, περιβάλλουν την εικόνα του Τριημέρου.

Θα ήταν ιδιαίτερη χαρά για εμάς να σας έχουμε κοντά μας με συμμετοχή της επιλογής σας (χορευτική/θεατρική ομάδα, σκετς στην ποντιακή από μικρούς ή μεγάλους, απαγγελίες, μουσικά κοντσέρτα κ.ο.κ) ή απλά ως επισκέπτες. Αναμένουμε να δηλώσετε συμμετοχή στο ετήσιο ραντεβού μας, που πραγματοποιείται με την στήριξη του Δήμου Καλλιθέας, το συντομότερο δυνατό. Μπορείτε να επικοινωνείτε στους αριθμούς:

Τηλέφωνο (fax): 2109596989, κιν.: 6942037519.

Το Διευρυμένο Συμβούλιο

Πρόγραμμα:

- Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, αίθουσα εκδηλώσεων, Τζιτζιφιές(Αιγέως και Αγησιλάου, σχολικό συγκρότημα "ΙΖΟΛΑ".

- Σάββατο 26 και Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, πλατεία Δαβάκη, Καλλιθέα.

Ώρα έναρξης 19:30.