Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Μικρά Ασία


Αφιερωμένο με πολύ σεβασμό στη Μνήμη των οικογενειών μας,που μαζί με εκατομμύρια άλλους Μικρασιάτες Βίωσαν την Καταστροφή και ήλθαν πρόσφυγες στην Ελλάδα…
Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010-Ο Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Αττικής-Η Ένωση Σμυρναίων, Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Ανατολικής Αττικής,με την συμμετοχή της Ενώσεως Μικρασιατών Λαμίας,τιμώντας την Ιερή μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Χρυσοστόμου, Μητροπολίτου Σμύρνης, και των συν αυτώ αναιρεθέντων μαρτύρων, κληρικών και λαϊκών κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή,θα τελέσουν Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στον Ι. Ναό της Αγίας Παρασκευής, ιερουργούντος του θεοφιλ. Επισκόπου Θερμοπυλών κ. Ιωάννου.
Παρακαλούνται οι ευσεβείς Σμυρναίοι και λοιποί Μικρασιάτες,να προσέλθουν στον Ι. Ναό, για να τιμήσουν πανηγυρικά την μνήμη των Αγίων της Μικράς Ασίας.
Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010, ώρα 7:00 το απόγευμαΟ Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Ανατολικής Αττικής, σε συνεργασία με το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης 135 χρόνων από της ιδρύσεώς του το 1875 στη Σμύρνη της Μικράς Ασίας, σας καλούν στην Εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος,( Γραβιάς 6, στην Αγία Παρασκευή)Θέμα της εκδήλωσηςΗ ΣΜΥΡΝΙΑ…..«Η γυναίκα που υμνήθηκε όσο και η πατρίδα της»
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ- Χαιρετισμός της Προέδρου του Συλλόγου κας Παρασκευής Παπαγεωργίου.- Χαιρετισμός του Προέδρου του Αμερικανικού Κολλεγίου Dr. David G. Horner.- Προβολή ντοκιμαντέρ με αναφορά στην ομορφιά, την προσωπικότητα, τη μόρφωση, την προσφορά, τον ρόλο και τη θέση της Σμυρνιάς, στην οικογένεια, στον πολιτισμό και την ιστορική αναγέννηση.Αφήγηση: Έσονας Ευστρατιάδης- Μουσικό slide-show με εικόνες της Σμύρνης πριν την Καταστροφή.- Ο μικρός Μιχάλης Σπύρου θα παίξει με το ακορντεόν του Μικρασιάτικη μουσική.- Η χορευτική ομάδα του PIERCE KOLLEGE θα παρουσιάσει χορούς της Μικράς Ασίας.-Την εκδήλωση συντονίζει ο δημοσιογράφος Χάρης Λαζαρόπουλος
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 6519501, 6974987890