Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Κρίση


‘Ενωμένη Ρωμηοσύνη’: Η αφύπνιση των Ελλήνων θα τερματίσει την κρίση.
www.radio899.gr


‘’Πτυχές και αιτίες της σύγχρονης κρίσης. Προτάσεις εξόδου από αυτήν’’, ήταν το θέμα της εξαιρετικά επίκαιρης ημερίδας που διοργάνωσε στη Ξάνθη, στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, το σωματείο ‘ ‘’Ενωμένη Ρωμηοσύνη’’.

Το σωματείο έχει έδρα την Θεσσαλονίκη αλλά δραστηριοποιείται πανελλαδικά έχοντας ως πρωταρχικούς σκοπούς τη μελέτη και προβολή των αξιών του ελληνισμού.

Διακεκριμένοι εισηγητές –εκ των οποίων τρεις Θρακιώτες- συνθέτοντας τα μέχρι σήμερα χαρακτηριστικά της κρίσης, ανέλυσαν σε βάθος τις επιπτώσεις της στην ελληνική οικονομία και κοινωνία και προχώρησαν ένα βήμα παραπάνω : στην κατάθεση προτάσεων εξόδου, οι οποίες συνοψίζονται στην επιστροφή στην πρωτογενή παραγωγή.

Στην ενημερωτική εκπομπή ‘Τα Νέα της Πόλης’ μίλησαν για το σωματείο και την ημερίδα, ένας από τους εισηγητές ο κ. Θεοφάνης Μαλκίδης, και ο κ. Ανδρέας Ματζάκος, μέλος του σωματείου και της οργανωτικής επιτροπής της ημερίδας.

Ο κ. Μαλκίδης υποστήριξε ότι τα τελευταία τρία χρόνια συντελείται μια κοινωνική γενοκτονία στην Ελλάδα , την οποία μόνο ο ελληνικός λαός μπορεί να σταματήσει ενώ ανατρέχοντας σε παραπλήσιες περιπτώσεις ανά τον κόσμο στάθηκε με έμφαση στο παράδειγμα της Ισλανδίας.

Ο κ. Ματζάκος παρουσίασε τις καταστατικές αρχές της ‘Ενωμένης Ρωμηοσύνης’, οι οποίες δεν είναι άλλες από τις θεμελιώδεις , ιστορικές και παραδοσιακές αρχές του λαού μας, όπως η οικογένεια, η πατρίδα, η πίστη.

Γνωστοποίησε, τέλος, ότι οι παρεμβάσεις προβληματισμού συνεχίζονται με επόμενο σταθμό την Αθήνα, όπου θα πραγματοποιηθεί στις 10 Νοεμβρίου συνάντηση νέων από όλη τη χώρα.

Εισηγητές στην ημερίδα –εκτός του κ. Μαλκίδη – ήταν ο πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Αναγνωστόπουλος, ο Δρ Βυζαντινής Ιστορίας στο Α.Π.Θ. Ν.Δαπέργολας, ο ακαδημαϊκός κ. Γ.Τσιρόπουλος και ο πολιτικός επιστήμων-συγγραφέας Μ.Χαραλαμπίδης.