Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Eκδηλώσεις για τα δέκα χρόνια του Συλλόγου Βορειοελλα​διτών Σύρου

Ο Σύλλογος Βορειοελλαδιτών Σύρου και αθλητικός Σύλλογος <<Ο Μέγας Αλέξανδρος>> δραστηριοποιείται κυρίως σε θέματα παραδοσιακού πολιτισμού. Επίσης ο σύλλογος δραστηριοποιείται στο χώρο του αθλητισμού , συμμετέχοντας με την ομάδα <<Σ.Β.Σ. Μέγας Αλέξανδρος>> στο τοπικό πρωτάθλημα βόλλευ Κυκλάδων. Ο σύλλογος , σύμφωνα με το καταστατικό του, μπορεί να δημιουργήσει οποιοδήποτε ολυμπιακό άθλημα.
 
Το 2013 ο σύλλογος συμπληρώνει δέκα χρόνια παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της Σύρου. Με αφορμή την επέτειο των δέκα χρόνων, αποφασίστηκε οι εκδηλώσεις να ξεκινήσουν - πανηγυρικά - από τις 28 Οκτωβρίου 2012 , ημέρα κατά την οποία θα παρελάσει - για πρώτη φορά - το χορευτικό τμήμα ποντιακών χορών , το οποίο δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2011. Χοροδιδάσκαλος ο Γιάννης Ευφραιμίδης του Καλλιτεχνικού Οργανισμού Ποντίων Αθηνών. Μετά το πέρας της παρέλασης το χορευτικό τμήμα του συλλόγου θα χορέψει ποντιακούς χορούς στην πλατεία Μιαούλη.
Ο σύλλογος , στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα δέκα χρόνια παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της Σύρου , αποφάσισε να ξεκινήσει μια νέα δραστηριότητα. Ετσι, μετά το παιδικό θεατρικό εργαστήρι , ξεκινά και το θεατρικό εργαστήρι για ενήλικες.
 
Το θεατρικό εργαστήρι για ενήλικες απευθύνεται σε άτομα που θέλουν να έρθουν σε επαφή με την τέχνη του θεάτρου για πρώτη φορά και σε άτομα που έχουν ασχοληθεί με το θέατρο. Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων αλλά και σε όσους χρησιμοποιούν τη θεατρική έκφραση στη δουλειά τους με ομάδες παιδιών και εφήβων.
Υπεύθυνη των θεατρικών εργαστηρίων είναι η κ. Ελένη Βουτσίνου απόφοιτος - μεταξύ άλλων - της Παιδαγωγικής Σχολής Θεάτρου του Λ.Κουρετζή και μέλος του Ελληνικού Κέντρου Εμψυχωτών Θεατρικού Παιχνιδιού-Παιδαγωγικής θεάτρου. Ως παιδαγωγός θεάτρου συμμετείχε στο κλιμάκιο θεατρικού παιχνιδιού του προγράμματος <<Μελίνα>> , με προγράμματα σε 80 σχολεία σ΄ όλη την επικράτεια. Εργάστηκε στην παιδική σκηνή του θεάτρου της Ημέρας στους Αμπελόκηπους ως εμψυχώτρια αλλά και ως ηθοποιός.
 
Πρόγραμμα λειτουργίας τμημάτων
Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι : Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 17.00-19.00. (Το παιδικό θεατρικό εργαστήρι προετοιμάζει τη Χριστουγεννιάτικη παράσταση <<Η αγέλαστη πολιτεία και οι Καλικάντζαροι>>).
Θεατρικό Εργαστήρι για Ενήλικες : Κάθε Πέμπτη στις18.00-20.00
Χορευτικό Τμήμα Ποντιακών Χορών : Σάββατο 27 και Κυριακή 28 Οκτωβρίου 19.00-21.00 (Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ανάλογα με τις υποχρεώσεις του χοροδιδάσκαλου). Συχνά , μετά το μάθημα , στήνουμε κι ένα παρακαθ΄...Συμμετέχουμε όλοι και μοιραζόμαστε το φαγητό ή το γλυκό που φτιάχνουμε οι ίδιοι . Τρώγωμεν και πίνωμεν αλλά και χορεύομεν και τραγουδάμε...<<Σο παρακάθ΄και μουχαμπέτ΄, καθάν βραδόν παρέας, η λύρα παιζ΄ και φαγοπότ΄, με κρομίδ κι ελαίας>>...
 
Για πληροφορίες
Διεύθυνση συλλόγου : Μυτιλήνης 17
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6932411950
Ηλεκτρονική Διεύθυνση : navyblue@otenet.gr