Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

"Τα ψεύτικα τα λόγια, τα μεγάλα...."


Η Μυτιληνη, Θεόφιλος Κεφαλάς - Χατζημιχαήλ
Θ. Μαλκίδης

"Τα ψεύτικα τα λόγια, τα μεγάλα...."


Πάντοτε οι ποιητές ήταν οι εκφραστές του ελληνικού λαού. Μόνο σήμερα απουσιάζουν, όπως απουσιάζουν και σιωπούν οι "διανοούμενοι", οι "πνευματικοί" άνθρωποι και μαζί με τους "πολιτικούς" συνηγορούν στο έγκλημα εναντίων των Ελλήνων και των Ελληνίδων. 

Εκφραζόμαστε λοιπόν   με το έργο ενός ποιητή του παρελθόντος, του Νίκου Γκάτσου,  για να  νοηματοδοτήσουμε τα σημερινά και να μιλήσουμε για τα αυριανά

"Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα μου τα ‘πες με το πρώτο σου το γάλα.Μα τώρα που ξυπνήσανε τα φίδια εσύ φοράς τα αρχαία σου στολίδια και δε δακρύζεις ποτέ σου μάνα μου Ελλάς που τα παιδιά σου σκλάβους ξεπουλάς....."

Στα έξι χρόνια που πέρασαν από το πρώτο μνημόνιο μέχρι σήμερα,  χωρίς κανένα όφελος και με μεγάλο κόστος, κρατήσαμε έντιμη, συνεπή, αξιοπρεπή, ανιδιοτελή στάση, αναδεικνύοντας όλα εκείνα που αφορούσαν την πώληση της πατρίδας μας, τα ανερυθρίαστα ψέμματα, τους κάθε λογής "σωτήρες", τις ευθύνες των ντόπιων και των ξένων, καταγγέλλοντας  τη φασιστική επίθεση που δέχεται  ο τόπος μας. 


Συζητήσαμε με ένα διαφορετικό τρόπο για την Ελλάδα της κρίσης, τις συμβάσεις που σχετίζονται με το δανεισμό και την υποδούλωση της χώρας,  τις παραμέτρους που συνδέονται με  τα μνημόνια, για την αποικιοκρατία στην οποία παραδίδονται αεροδρόμια, λιμάνια και δρόμοι, συντάξεις, μισθοί, αγροτικός κόσμος, μισθωτοί,  επαγγελματίες.
Για το  λεγόμενο “κούρεμα” που δημιούργησε νέες συνθήκες στο “χρέος”,  για την προπαγάνδα και όλα αυτά που ακολούθησαν, για τα χιλιάδες ψέμματα που ειπώθηκαν και ακούστηκαν.
Ακούστε τη συζήτηση του Θ. Μαλκίδη με τον Δ. Κολιό στο ραδιοφωνικό σταθμό Μάξιμουμ FM της Αλεξανδρούπολης . 
Μία συζήτηση αφιερωμένη στη μνήμη των  τριών συνανθρώπων 

 μας, μελών της οικογένειας του Πολεμικού  Ναυτικού και της 

Ελλάδας.....