Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

“Σε λίγα χρόνια οι Τούρκοι θα κάνουν τους ΄Ελληνες να σκέπτονται σαν Τούρκοι.” Κύπρος, Αιγαίο, Θράκη, Survivor.....



Θ. Μαλκίδης

“Σε λίγα χρόνια οι Τούρκοι θα κάνουν τους ΄Ελληνες να σκέπτονται σαν Τούρκοι.....”.

Όταν ο αείμνηστος καθηγητής μας Νεοκλής Σαρρής έλεγε το μοναδικό πως «σε λίγα χρόνια οι Τούρκοι θα κάνουν τους ΄Ελληνες να σκέπτονται σαν Τούρκοι.....». (Εφημερίδα “Ένωσις”. Λευκωσία- Σεπτέμβριος 2008), κανείς δεν περίμενε ότι το «σε λίγα χρόνια» θα ήταν πραγματικά ελάχιστος χρόνος.

 Τούτες τις ώρες γίνεται η «Διάσκεψη» για την Κύπρο με την πρόταση για την αποδοχή της κατοχής με την προώθηση του  ρατσιστικού σχεδίου Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, το οποίο είναι η εξέλιξη του Ναζιστικής προέλευσης προγράμματος του πρώην γραμματέα του ΟΗΕ Κούρτ Βαν Χάιμ. Το σχέδιο όχι μόνο δεν  προσφέρει μέλλον  για την Ελληνική Κύπρο, αλλά στην ουσία αποτελεί απαρχή κατάλυσης της εθνικής κυριαρχίας και συνέχειας, από τη Λευκωσία, μέχρι και το Αιγαίο, τη Θράκη και την πρώην Αθήνα. 

Η με κάθε τρόπο αποδοχή των Τουρκικών απαιτήσεων ,  υποστηρίζονται από τους τοπικούς προύχοντες, οι οποίοι έχοντας αποδεχθεί την Τουρκία ως υπερδύναμη, έχουν εισαγάγει την «τουρκική σκέψη» και στο λαό. Μέσο και δίοδος της σκέψης αυτής είναι κυρίως η τηλοψία   όπου η Τουρκική  ιστορία, η γλώσσα, τα έθιμα, οι παραδόσεις και τα επιτεύγματα, προβάλλονται με σκοπό όχι μόνο να δημιουργήσουν μια θετική και ελκυστική εικόνα για την εκάστοτε χώρα, αλλά και για να λειτουργήσουν ως ένας δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των δύο λαών που διαθέτουν διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο, αμβλύνοντας τις  διαφορές που μπορεί να υπάρχουν μεταξύ τους.

Έτσι ο Ελληνισμός υπόκεινται σε μία άνευ προηγουμένου αποδοχή της τουρκικής εικόνας η οποία υποτίθεται ότι δεν έχει ζηλέψει τίποτα απ’ τον σύγχρονο δυτικό κόσμο, όμως τα πράγματα αλλάζουν όταν τα  ιστορικά  ζητήματα μπλέκονται με τα «λαβ στόρυ».

Τα παραδείγματα πολλά και συνεχή:  

Ο Σουλεϊμάν o  Μεγαλοπρεπής, σφαγιάζει στη Ρόδο και εφαρμόζει τον εξισλαμισμό, το “Kursum Yarasi” δείχνει έναν τούρκο να ντροπιάζει τους Έλληνες «κατακτητές» στη Σμύρνη το 1920, το “Kirik Kanatlar” δείχνει τους Τούρκους στη Σμύρνη να μεταφέρουν  με  ευγένεια τα υπάρχοντα των Ελλήνων, στους οποίους προσφέρουν τρόφιμα και ποτά, ώστε να γίνει ευχάριστο το ταξίδι της «επιστροφής» τους. 

Στο “Payitaht Abdulhamid”, εξιστορείται η  τη ζωή του σουλτάνου Αμπντούλ Χαμίτ Β’, του σφαγέα των Αρμενίων, Ελλήνων, Ασσυρίων, ενώ η ταινία “Fetih 1453” διαπραγματεύεται την Άλωση.  

Στο «Survivor» το οποίο είναι  τουρκική παραγωγή, αφού  ο διάσημος Τούρκος σεφ έδωσε φαγητό στους  πεινασμένους Έλληνες, οργανώθηκε κοινό «αγώνισμα», ενώ ακολούθησε τραπέζι με την συνοδεία τραγουδιού και χορού. Το μουσικό πρόγραμμα ανέλαβε ο Τούρκος τραγουδιστής «Φαίδων», ο οποίος είναι διάσημος για τη λατρεία του για τον σφαγέα των Ελλήνων Μουσταφά Κεμάλ (τον έχει κάνει και τατουάζ) ενώ στο παρελθόν είχε φιλήσει το χέρι του Ραούφ Ντεκτάς!

Επιπλέον   ο Τούρκος παραγωγός του ελληνικού Survivor, Acun Ilicali, που ανέφερε  ότι διοργάνωσε την «μάχη» Ελλήνων-Τούρκων για να προωθήσει την ελληνοτουρκική φιλία, φρόντισε η προβολή να γίνει την 19η Μάϊου, Ημέρα Μνήμης για την Γενοκτονία, την ημέρα που στο λογαριασμό του στο Twitter είχε γράψει τα εξής: «19 Μαΐου. Ας γιορτάσουμε την Ημέρα Ατατούρκ Νεολαίας και Άθλησης. Θυμάμαι πάντα τον μεγάλο μας ηγέτη Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ με αγάπη και σεβασμό».




Το «σε λίγα χρόνια οι Τούρκοι θα κάνουν τους Έλληνες να σκέπτονται σαν Τούρκοι.....» σε άμεση και καθημερινή εφαρμογή!