Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Κερδύλια Σερρών: Ένα ακόμη Ναζιστικό και ατιμώρητο έγκλημα


Κερδύλια Σερρών: Ένα ακόμη Ναζιστικό και ατιμώρητο έγκλημα.

Μέρος της ομιλίας του Θ. Μαλκίδη στις εκδηλώσεις μνήμης  για τη σφαγή των Ελλήνων από τους Ναζί στα Κερδύλια Σερρών 

Είμαι απόγονος μίας οικογένειας με θύμα κατά την περίοδο της Ναζιστικής κατοχής, όπως και εσείς που βρισκόμαστε στον ιερό αυτό χώρο. Τότε που ο τόπος μας, όλη η Ελλάδα έγινε Ολοκαύτωμα. 

Το Ναζιστικό έγκλημα στα Κερδύλια Σερρών σαν σήμερα το 1941 αποτελεί μία ακόμη δολοφονική πράξη που δεν τιμωρήθηκε και ως εκ τούτου επαναλήφθηκε και αλλού σε μεγαλύτερη έκταση και διαστροφή. Άνδρες από 16 έως 60 ετών, γυναίκες και κορίτσια, οι ηλικιωμένοι   που έμειναν πίσω για να θάψουν τα θύματα....

Τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής δολοφόνησαν άνανδρα και εν ψυχρώ, με βάση ένα καλά μελετημένο σχέδιο, σχεδόν 250  Έλληνες των Άνω και Κάτω Κερδυλίων, σε ένα από τα μεγαλύτερα  εγκλήματα του Γ’ Ράιχ σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. 

Το Ολοκαύτωμα των Κερδυλίων αποτελεί τομή στην εγκληματική πρακτική των Ναζί, αφού είναι το πρώτο στη βόρεια Ελλάδα  και αποτελεί μία σκληρή αντίδραση των Γερμανών στο ενδεχόμενο αμφισβήτησης της κυριαρχίας τους, που εγκαινιάζει  την περίοδο κλιμάκωσης της Γερμανικής τρομοκρατίας.  

Σε αντίθεση με όσα είχε διαδώσει η Γερμανική μεταπολεμική προπαγάνδα, το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας στα Κερδύλια, όπως και τα περισσότερα άλλωστε στην Ελλάδα, διεπράχθη από τον τακτικό γερμανικό στρατό και όχι τα SS ή παραστρατιωτικές οργανώσεις. 
 250  πολίτες εκτελέστηκαν χωρίς να υπάρχει η "δικαιολογία" των αντιποίνων όπως πολλές φορές οι Ναζί προέβαλλαν για να δικαιολογήσουν το έγκλημα, επιρρίπτοντας την ευθύνη στα θύματα(!) τα οποία, δήθεν, «προσπάθησαν να διαφύγουν»!

Το Ολοκαύτωμα των Κερδυλίων ήταν  προαποφασισμένο και καλά σχεδιασμένο, όπως και στη Βιάννο, στο Κομμένο, στα Καλάβρυτα,  στους Πύργους και το Μεσόβουνο, στο Χορτιάτη, παντού  οι Ναζί  ανακάλυπταν μία αφορμή  για να αιματοκυλίσουν την περιοχή αλλά η αιτία ήταν άλλη: η διάθεση των Γερμανών να εκδικηθούν και να τρομοκρατήσουν τον Ελληνικό λαό. 

 Ο Οκτώβριος των Κερδυλίων είναι μήνας ιερός, μήνας  πόνου, πένθους και θλίψης, αλλά και κορύφωσης του αγώνα για Δικαιοσύνη και Αποζημίωση, Δικαιοσύνη και Επανόρθωση, Μνήμη, Αλήθεια και Αποκατάσταση! Αθάνατοι!