Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2017

Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους δεν επιτράπηκε η είσοδος στον Καναδά στον Μιχάλη ΧαραλαμπίδηΘ. Μαλκίδης 

Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους δεν επιτράπηκε η είσοδος στον Καναδά στον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Ήμουν δέκτης ερωτήσεων  σχετικώς με το θέμα της άρνησης εισόδου στον Καναδά στον Μιχάλη ΧαραλαμπίδηΆλλοι προσέγγισαν το σοβαρό αυτό ζήτημα με ενδιαφέρον και με καλή προαίρεση, άλλοι υποκριτικά, άλλοι κουτοπόνηρα, άλλοι προβοκατόρικα. 

Αντιστοίχως διάβασα ορισμένα σχόλια, στο ίδιο πλαίσιο, γιατί οι περισσότεροι, μαζί με τους θεσμούς, ως συνήθως σιώπησαν και αδιαφόρησαν για να θυμηθούμε και τον Γερμανό λουθηρανό πάστορα Μάρτιν Νίμελερ και τη ρήση του για το Ναζιστικό καθεστώς. Υπενθυμίζουμε ότι πριν μερικά χρόνια δεν επιτράπηκε η είσοδος του Μιχάλη Χαραλαμπίδη στις ΗΠΑ, όπου θα μιλούσε σε εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία, ένα ζήτημα το οποίο έχει αναδείξει όσο κανείς άλλος σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Για να λύσουμε λοιπόν το "γρίφο" της άρνησης εισόδου στον Καναδά στον Μιχάλη Χαραλαμπίδη  παραθέτω τους παρακάτω λόγους, ελπίζοντας να γίνουν κατανοητοί, έτσι ώστε  να μη χρειαστεί να επανέλθουμε......

Αποτέλεσμα εικόνας για χαραλαμπίδης μιχάλης καναδάς


Αποτέλεσμα εικόνας για μιχάλης χαραλαμπίδης ποντιακό
Αποτέλεσμα εικόνας για μιχάλης χαραλαμπίδης ποντιακό

Αποτέλεσμα εικόνας για χαραλαμπίδης μιχάλης καναδάς
Αποτέλεσμα εικόνας για μιχάλης χαραλαμπίδης ποντιακό


Αποτέλεσμα εικόνας για μιχάλης χαραλαμπίδης ποντιακό


Έσχατο αλλά όχι τελευταίο: Στις 13 Νοεμβρίου 2017 δημοσιεύτηκε  στα Νέα ένα σχετικό σχόλιο  του Γ. Παπαχρήστου, το οποίο το παραθέτω αυτούσιο....

"Περίεργη άρνηση
Πληροφορήθηκα εξωδίκως, ότι πρόσφατα δεν επετράπη η είσοδος στον Καναδά σε ένα από τα ιστορικά στελέχη του λεγόμενου «πατριωτικού ΠΑΣΟΚ», του Μιχάλη Χαραλαμπίδη. Θα πήγαινε, λέει, να μιλήσει σε ένα φόρουμ που οργάνωνε το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο (δεν ξέρω τι ακριβώς είναι αυτό), αλλά δεν του δόθηκε η άδεια να εισέλθει στον Καναδά, προφανώς γιατί κάποιες (μυστικές) υπηρεσίες έχουν «γκριζάρει» το προφίλ του.

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τι είναι αυτό που προκάλεσε την άρνηση του Καναδά να επιτρέψει σε έναν έντιμο αγωνιστή, όπως ο Χαραλαμπίδης, την είσοδο στη χώρα και μάλιστα για έναν τέτοιο σκοπό, νομίζω όμως ότι είναι χρέος του υπουργείου Εξωτερικών να ασχοληθεί με το θέμα και να μην το αφήσει να περάσει έτσι.

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, που έχει από χρόνια αποστασιοποιηθεί από τα πασοκικά δρώμενα, έχει αφοσιωθεί στον αγώνα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων διεθνώς - λόγος 
που η Άγκυρα τον έχει τοποθετήσει στους οιονεί αντιπάλους της. Να πέρασε των Τούρκων στον Καναδά; Δυσκολεύομαι να το πιστέψω..."