Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017

Το μετάλλιο του Γιώργου Ζαχαριάδη στον Μαραθώνιο για την Ελευθερία του Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί και της Meral Geylani!


Θ. Μαλκίδης 

Το μετάλλιο του Γιώργου Ζαχαριάδη στον Μαραθώνιο για την Ελευθερία του Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί και της Meral Geylani! 

Ο συμπατριώτης μας Πόντιος Γιάννης-Βασίλης Γιαϊλαλί (Yannis Vasilis Yaylali), συνελήφθη και είναι φυλακισμένος για επτά μήνες με τις κατηγορίες της «προσβολής του προέδρου», «υποκίνηση σε ανυπακοή των νόμων» και «διάδοση προπαγάνδας για τρομοκρατική οργάνωση»  μετά από το μακροχρόνιο αγώνα του για την αναγνώριση της Γενοκτονίας. Φυλακισμένη είναι επίσης και η σύντροφός του Meral Geylani . Ο Γιαϊλαλί είναι ένας από τους πρωταγωνιστές της αφύπνισης των λαών που ζουν στην Τουρκία, ένας αγωνιστής των δικαιωμάτων και της ελευθερίας, η φωνή ανάδειξης και αναγνώρισης των εγκλημάτων που έγιναν εναντίον των Ελλήνων, των Αρμενίων, των Κούρδων και άλλων λαών.

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης, ο υπερμαραθωνοδρόμος, με τους αγώνες του αφιερωμένους στον Γιάννη και τη Meral δείχνει ποιο είναι το καθήκον και το χρέος. Ιδιαίτερα με τη χειρονομία του να αφιερώσει το μετάλλιό του στο Μαραθώνιο και να το στείλει στη φυλακή, δείχνει τις υψηλές αξίες που τον διακρίνουν. 

Είναι καθήκον μας με κάθε τρόπο να κάνουμε γνωστή την παράνομη φυλάκιση των δύο συναθλητών  μας που αγωνίζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων, των Ασσυρίων και των Αρμενίων.


Λευτεριά στον Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί και τη Meral Geylani!