Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης τρέχει στα βήματα του Φειδιππίδη για την Ελευθερία του Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί και της Meral Geylani


Θ. Μαλκίδης

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης τρέχει στα βήματα του Φειδιππίδη για την Ελευθερία του Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί και της Meral Geylani

Οι πράξεις αλληλεγγύης για τη φυλάκιση και την  κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων δύο ανθρώπων, δύο συναθλητών μας, του Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί και της Meral Geylani, που αγωνίζονται για την ελευθερία των λαών της Μικράς Ασίας, των Ελλήνων, των Αρμενίων, των Κούρδων, συνεχίζονται. 

Συνεχίζεται μέχρι σήμερα και όσο υπάρχουν άνθρωποι που σιωπούν επαναλαμβάνονται οι γνωστές φράσεις του πάστορα Martin Niemöller  όταν οι Ναζί  καταδίωκαν τους πάντες και δε μίλησε κανείς..... 

Και  από τον αγώνα  στα βήματα του Φειδιππίδη από τον Γιώργο Ζαχαριάδη έχοντας πράξει και  εδώ το ανθρώπινο, ηθικό, ιστορικό χρέος και καθήκον, συνεχίζουμε αυτό που διδαχθήκαμε από τους γονείς και τους αδελφούς μας, από την παράδοση και από την κληρονομιά μας: Την αλληλεγγύη, την στήριξη, την αντίσταση στο Φασισμό και τον Ολοκληρωτισμό, το λόγο και την πράξη. 

Ζητάμε και με τον αγώνα Ελευθερίας του Γιώργου Ζαχαριάδη στα βήματα του Φειδιππίδη  την Ελευθερία στους Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί και Meral Geylani που σαπίζουν στα Τουρκικά κάτεργα, στα σύγχρονα τάγματα εργασίας, στα σύγχρονα Νταχάου και Άουσβιτς. Ζητάμε τη φωνή όλων των ανθρώπων και όλων των Ελλήνων δημοκρατών για Δικαιοσύνη. 

Λευτεριά στους συνανθρώπους μας και συναγωνιστές μας Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί και Meral Geylani!





Υ.Γ Ο Γιώργος Ζαχαριάδης μας στέλνει το εξής μήνυμα:

 "Τρέχω στον 3ο Αυθεντικό Φειδιππίδειο Δρόμο. Δεν επιδιώκω ούτε έχω να αποδείξω τίποτα, παρά μόνο να απολαύσω την ιστορική διαδρομή από Αθήνα - Σπάρτη -Αθήνα επιστρέφοντας υγιής και χαρούμενος, όπως ο Φειδιππίδης,μέσα στα χρονικά όρια που θέτει η διοργάνωση, (104 ώρες). Άλλωστε δεν έχω να αποδείξω τίποτα, την διαδρομή ήδη την έχω τρέξει τρεις φορές (2014, 2015 και 2016). 

Συμμετέχω σε έναν αγώνα δύσκολο και επίπονο, τρέχω σε μία ιστορική διαδρομή. 

Καλή Δύναμη και Καλή Επιτυχία σε όλους. Υπομονή και Κουράγιο σε όλους τους δρομείς, συνοδούς, εθελοντές και διοργανωτές..."