Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Ένα είναι το πρόβλημα στην περιοχή μας: Το Τουρκικό!


Θ. Μαλκίδης

Ένα είναι το πρόβλημα στην περιοχή μας: Το Τουρκικό!


Μέρος της συνέντευξης στο Ράδιο <<Ε>> των Σερρών και στον Γιώργο Πεζιρκιανίδη. 

Να επαναλάβουμε αυτό που έχει πει ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης εδώ και χρόνια: Δεν υπάρχει Κυπριακό, Κουρδικό, Ποντιακό, Θρακικό  πρόβλημα, δεν υπάρχει πρόβλημα Αιγαίου, Τσάμηδων και λωποδυτών της Μακεδονίας. Ένα είναι το πρόβλημα στην περιοχή μας: Το Τουρκικό!

Με αφορμή την Κύπρο, τα Ίμια, τα συγκοινωνούντα δοχεία της Αλβανίας και των Σκοπίων, τα γεγονότα και η εμπειρία αυτό δείχνουν, το Τουρκικό δηλαδή πρόβλημα.  Αυτό που αφορά, μεταξύ των άλλων, μία φασιστική χώρα που φυλακίζει εκατονάδες χιλιάδες αντιφρονούντες, την εισβολή στην Κύπρο και στην ΑΟΖ της πλέον, στο Αιγαίο των Ιμίων και των άλλων νησιών, την εισβολή και τη δολοφονία των Κούρδων στο Ιράκ και τη Συρία, την υποδαύλιση του Αλβανικού εθνικισμού  και των λωποδυτών των Σκοπίων.

Εάν γίνει αντιληπτό αυτό στην Ελλάδα και την Κύπρο, από τους αποκαλούμενους κυβερνώντες και αντιπολιτευόμενους, καθώς και από τους αδρά αμειβόμενους <<καθηγητές>> συμβούλους τους, θα έχει γίνει ο μισός δρόμος.   

Ο άλλος θα μπορούσε να καλυφθεί από τους Ευρωπαίους και γενικώς τους Δυτικούς  που προφανώς ανέχονται τη βαρβαρότητα που εκπέμπεται από τα ανατολικά. 

Η Βιέννη, η Καλλίπολη, η Σμύρνη, η Μερζιφούντα,  το πρότυπο για το Νταχάου και το Άουτσβιτς στρατόπεδο στο Δεβζιλίκ  της Τραπεζούντας, η Κερύνεια, τα Ίμια, η Ροτζάβα, το Αφρίν,  δεν τους δίδαξε κάτι;