Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018

Για τον Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί: Για έναν ακόμη Έλληνα αιχμάλωτο στην ΤουρκίαΓια τον  Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί: Για έναν ακόμη Έλληνα αιχμάλωτο στην Τουρκία 

Την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018  στις 11 πμ,  στην Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης (Λεωφόρος Νίκης 13, 2ος όροφος)  υπό την αιγίδα του Συντονιστικού Ποντιακών Σωματείων Θεσσαλονίκης, θα γίνει παρουσίαση του συλλογικού βιβλίου στην ελληνική και την τουρκική γλώσσα: <<Λευτεριά στον Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί. Λευτεριά στους Λαούς της Μικράς Ασίας>>, το οποίο περιλαμβάνει  κείμενα των Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί, Μεράλ Γκευλανί, Ταμέρ Τσιλιγκίρ, Χρόνη Αμανατίδη, Θεοφάνη Μαλκίδη και επίμετρο από τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη. 

Η παρουσίαση θα γίνει από τον Θ. Μαλκίδη, ενώ ο Γιώργος Πουλαντσακλής στο βιολί και τη λύρα, ο Χάρης Πορφυρίδης, στο λαούτο και ο Μίλτος Σπυριδόπουλος στο ούτι, θα αποδώσουν μουσική από την πατρίδα του Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί.Ο Γιάννης Βασίλης Γιαϊλαλί είναι Έλληνας που γεννήθηκε στην Μπάφρα της Σαμψούντας ως Ιμπραήμ Γιαϊλαλί και μετά την ανακάλυψη της αληθινής του Ελληνικής καταγωγής, έκανε μαζί με τη σύντροφό του Κούρδισα Μεράλ Γκεϊλανί, σκοπό της ζωής του τη Δημοκρατία, την Ελευθερία, την Αλήθεια, για τον Πόντο, για τον Ελληνισμό, για το Κουρδιστάν, για όλη την Ανθρωπότητα.

Συνελήφθη την 22α Απριλίου 2017 και παραμένει έως σήμερα φυλακισμένος, με τις κατηγορίες της υποκίνησης σε «τρομοκρατική δραστηριότητα» λόγω της δράσης του για Ελευθερία στο Κουρδιστάν και για προσβολή του Κεμάλ και του Ερντογάν, λόγω της αρθρογραφίας του για τη Γενοκτονία των Ελλήνων.