Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Ένα συγκλονιστικό μήνυμα από το φυλακισμένο στην Τουρκία Έλληνα του Πόντου Γιάννη Βασίλη Γαϊλαλί, για τον Άγγελο Μητρετώδη και τον Δημήτριο Κούκλατζη



Ένα συγκλονιστικό μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης από το φυλακισμένο στα Τουρκικά κάτεργα Γιάννη Βασίλη Γαϊλαλί   για τον Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτριο Κούκλατζη 

Ο  Γιάννης-Βασίλης Γαϊλαλί γεννήθηκε στον Πόντο και πριν λίγα χρόνια ανακάλυψε την πραγματική του ταυτότητα, ότι είναι δηλαδή Έλληνας. 

O Γιάννης , διώκεται λόγω της δράσης του για την  αναγνώριση της Γενοκτονίας που υπέστησαν οι Έλληνες και εδώ και ένα χρόνο κρατείται σε  φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Τουρκία,  για  προσβολή του Κεμάλ και του Ερντογάν! 

Ο Γιάννης μας έστειλε ένα μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη. 

Με το μήνυμά του από τις φυλακές του Χίτλερ Ερντογάν, ευχαριστεί τους Έλληνες και τις Ελληνίδες  που  συμπαραστέκονται στη δική του δοκιμασία και παρακαλεί τον Ελληνικό λαό να δείξει την αλληλεγγύη του στους Έλληνες στρατιωτικούς,  τον Άγγελο Μητρετώδη και τον Δημήτριο Κούκλατζη. 

Θα πρέπει ο Ελληνικός λαός να καταγγείλει το καθεστώς της Τουρκίας που φυλακίζει αθώους ανθρώπους, μη σταματήσει να τους σκέφτεται και να συνεχίσει να αγωνίζεται για την ελευθερία τους. 

Καλή Λευτεριά Γιάνη Βασίλη, Καλή Λευτεριά Άγγελε και Δημήτρη.