Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Ελλάδα ίσον Μακεδονία και Μακεδονία ίσον Ελλάδα


Θ. Μαλκίδης 

Ελλάδα ίσον Μακεδονία και Μακεδονία ίσον Ελλάδα. 

Απόσπασμα από την ομιλία στην Καβάλα που οργάνωσαν η Χριστιανική Ένωση και τα Ποντιακά Σωματεία της πόλης. 

Από το <<κανείς δε θα θυμάται το όνομα>>, περάσαμε στις σημερινές χυδαιότητες περί <<ετερόκλητου όχλου και τη μεταφυσική έννοια της Μακεδονίας>>. 

Είναι γεγονός ότι η φερόμενη ως ηγεσία της Ελλάδας και οι κατέχοντες το χρεοκοπημένο κράτος που παριστάνουν τα πολιτικά στελέχη, δεν μπόρεσαν να κατανοήσουν το λαό, τα συμφέροντά του, το ζήτημα της Μακεδονίας, για αυτό και συναγωνίζονται για το ποιος θα παραδώσει πρώτος γη και ύδωρ. 



Από εδώ όμως, την Καβάλα, από εδώ που ο Απόστολος Παύλος μιλώντας την ελληνική γλώσσα, τη γλώσσα της Μακεδονίας, δηλώνουμε ότι η θέση του λαού μας  στο θέμα της εκχώρησης του ονόματος Μακεδονία στη γείτονα χώρα που θέλει να το υφαρπάσει καταπατώντας κάθε ιστορική και λογική τεκμηρίωση της πατρότητας τού μεγάλου αυτού ονόματος του, είναι αμετάκλητη!

Καλούμε σύμφωνα με  το Σύνταγμα, εντολοδόχο του Βουλή και Κυβέρνηση, να αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο αποδοχής της χρήσης του ονόματος «Μακεδονία» και των παραγώγων του, που είναι ταυτόσημο με την Ελλάδα.


Ο λαός δεν θα μείνει απαθής θεατής, είναι αποφασισμένος να επιβάλλει την απόφαση του και την ομαλή λειτουργία της Δημοκρατίας που, με το Σύνταγμα, ορίζει ρητά και ξεκάθαρα, ποιος είναι εντολέας και ποιος εντολοδόχος.