Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Λόγος και πράξη για την Μακεδονία και για τον Ελληνισμό


Θ. Μαλκίδης 

Μακεδονία- Ελληνισμός

Δεν υπάρχει ο μονόδρομος περί σύνθετης ονομασίας,  δεν υπάρχουν χαμένες ευκαιρίες, όπως διατείνεται η Ελλαδική διακομματική ρητορική, εντός και εκτός κοινοβουλίου, αλλά μόνο  λύσεις που  υπαγορεύονται από τα εθνικά συμφέροντα,   τα οποία με τη σύνθετη ονομασία, είναι βέβαιο ότι παραδίδονται στους σφετεριστές, στους λωποδύτες, στους κατσαπλιάδες, στους κομιτατζήδες των Σκοπίων. 

Είναι βέβαιο ότι  θα υπάρξει απώλεια της χρήσης και της διαχείρισης  του Ελληνικού ιστορικού, γεωγραφικού και πολιτικού- διπλωματικού όρου Μακεδονία, εφόσον υπάρξει συμφωνία χρήσης του.  

Το αίτημα του Ελληνικού λαού για τη Μακεδονία στην Ελλάδα, στην Κύπρο και την Διασπορά είναι η  υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων με όρους σεβασμού στην ιστορία και την αλήθεια, την εθνική αξιοπρέπεια, τον αυτοσεβασμό μας, τη συνέχεια και το μέλλον μας ως έθνους.


Την Τετάρτη 6 Ιουνίου μιλάμε, πράττουμε, για τη Μακεδονία, για τον Ελληνισμό! Μας οδηγούν ο Παύλος Μελάς και ο Καπετάν Άγρας, τα θύματα των αγώνων του λαού μας από την Σμύρνη και την Τραπεζούντα, μέχρι την Κάνδανο, το Δίστομο και τα Καλάβρυτα, μας εμπνέουν ο Γεώργιος Μπαλταδώρος, ο Άγγελος Μητρετώδης, ο Δημήτρης Κούκλατζης!


Ακούστε τη συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό της Αλεξανδρούπολης Μάξιμουμ.