Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Για την Μακεδονία, για τον Ελληνισμό!


Θ. Μαλκίδης

Για την Μακεδονία, για τον Ελληνισμό

Δεν υπάρχει ο μονόδρομος περί σύνθετης ονομασίας,  δεν υπάρχουν χαμένες ευκαιρίες, δεν υπάρχει το "επιχείρημα" των 140 χωρών που έχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια και τα κλοπιμαία τους, δεν είναι πατριωτισμός να παραδοθεί το όνομα, όπως διατείνεται η Ελλαδική διακομματική ρητορική.

Υπάρχουν  λύσεις  αυτές που  υπαγορεύονται από την ιστορία και τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού,   τα οποία με τη σύνθετη ονομασία, είναι βέβαιο ότι παραδίδονται στους λωποδύτες. 

Όπως είναι βέβαιο ότι με την Ελλαδική πρόταση  θα υπάρξει απώλεια της χρήσης και της διαχείρισης  του Ελληνικού ιστορικού, γεωγραφικού και πολιτικού- διπλωματικού όρου Μακεδονία. 










Το αίτημα του Ελληνικού λαού για τη Μακεδονία στην Ελλάδα, στην Κύπρο και την Διασπορά,  είναι η  υπεράσπιση της Μακεδονίας και των εθνικών μας συμφερόντων με σεβασμό στην ιστορία και την αλήθεια, την εθνική αξιοπρέπεια, τη συνέχεια και το μέλλον μας ως έθνους.

Το όνομα της Μακεδονίας θα χαθεί μόνο εάν  το αποδεχτεί η Ελλάδα. 





Η ομιλία μου στο συλλαλητήριο στην Έδεσσα, ΄ήταν αφιερωμένη στους κεκοιμημένους προγόνους μας ΠΑΡΟΝΤΕΣ σε όλους τους αγώνες Ελευθερίας, Δημοκρατίας και Αντίστασης, καθώς και στους φυλακισμένους συμπατριώτες μας στα Τουρκικά Νταχάου και Άουτσβιτς: τον Άγγελο Μητρετώδη, τον Δημήτριο Κούκλατζη, τον Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί!