Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Όταν μιλάει ο απερχόμενος στη Μακεδονία και όταν μιλάει ο Λαός στη Μακεδονία....




Θ. Μαλκίδης 

Η χθεσινή <<ανοικτή εκδήλωση>> του απερχόμενου πρωθυπουργού στην Καβάλα, στη Μακεδονία , στην Πλατεία Ελευθερίας και η απουσία του Λαού της πόλης, μου θύμισε την αντίστοιχη εκδήλωση στον ίδιο χώρο που οργάνωσαν πριν τρεισήμισι χρόνια τα Ποντιακά Σωματεία του Νομού, αντιδρώντας στις δηλώσεις Φίλη για τη Γενοκτονία. Ομιλητής ήταν ο γράφων και αναπόφευκτα έκανα τη  σύγκριση με την εκδήλωση με τον πρόθυμο κούριερ της Μακεδονίας. Στη δική μας η πλατεία πλημμύρισε από το Λαό,   σ΄αυτήν του κυβερνητικού κόμματος απουσίαζε ο Λαός. Και είναι μόνο η αρχή, μετά την Ύβρη, έρχεται η Νέμεσις....

Η εκδήλωση του Δεκεμβρίου του 2015 



Εκπρόσωποι από  20 Ποντιακά Σωματεία  και ο Λαός της Καβάλας βρέθηκαν εχθές στην κεντρική πλατεία της Καβάλας στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, αλλά και σειρά θεμάτων όπως η αφαίρεση του κεφαλαίου για τον παρευξείνιο ελληνισμό από την εξεταστέα ύλη της Ιστορίας της Γ΄ Λυκείου, του μόνου τμήματος που αναφέρεται στη Γενοκτονία των Ποντίων.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Φάνης Μαλκίδης, μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Από την Υπονόμευση και την Άρνηση, στη Διεθνοποίηση και την Αναγνώριση».


Στη διάρκεια της εκδήλωσης, όπου δεν υπήρχαν χοροί αλλά ακούστηκαν τραγούδια όπως η ”Καμπάνα του Πόντου” και ”Η Ρωμανία πάρθεν”, ο κόσμος και τα μέλη των Ποντιακών Σωματείων της περιοχής υπέγραφαν σε ένα βιβλίο που θα ταξιδέψει από νομό σε νομό σε ολόκληρη τη χώρα, προκειμένου να συγκεντρωθούν χιλιάδες υπογραφές για την αποπομπή του Υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη.


Εξαιρετικό ενδιαφέρον είχε η ομιλία του κ. Μαλκίδη, η οποία αναφέρθηκε  στους πολιτικούς που εκμεταλλεύονται το θέμα της Γενοκτονίας για προσωπικό όφελος, καλώντας τους Έλληνες  τ να αφήσουν τους χορούς και τα τραγούδια και να ξεκινήσουν ”φροντιστήρια” :

”Από αυτή την εκδήλωση πρέπει τα παιδιά ειδικά να πάρουνε πολλά, να παραδειγματιστούν και να τους παραδειγματίσετε, θα πρέπει να ξέρετε ότι γίνεται ένας αγώνας από την Αρμενία μέχρι την Αυστραλία και από τη Σουηδία μέχρι τις ΗΠΑ και τη Ρωσία. Και για όλα αυτά, επειδή είναι ιερός αγώνας. Γιατί πολλοί όπως ξέρετε από αυτόν τον αγώνα πλούτισαν, πολλοί απ’ αυτόν τον αγώνα πήγαν και γίναν υποψήφιοι και πολλοί απ’ αυτόν τον αγώνα τον πούλησαν για να γίνουν βουλευτές και υπουργοί!

Η  19η Μαΐου η οποία πρέπει να γίνει Πανευρωπαική και Παγκόσμια Ημέρα θυμάτων του Κεμαλικού Ολοκαυτώματος, για όλους τους λαούς, από τους Έλληνες και τους Αρμένιους μέχρι τους Ασσύριους κι όλους τους άλλους.

Έγιναν πολλά για το ζήτημα της Γενοκτονίας, τα στεφάνια στον Κεμάλ από τον Καραμανλή και τον Παπανδρέου, τώρα  ο Φίλης. Κι αν δεν προσέξετε θα σας βγούνε κι άλλοι Φίληδες, κι άλλοι Καραμανλήδες, κι άλλοι Παπανδρέου. Γι’ αυτό λοιπόν να φροντίσετε στα παιδιά σας όπως έλεγε ο Πατροκοσμάς να τα μάθετε γράμματα, γιατί καλύτερα φτωχά και γραμματιζούμενα παρά πλούσια κι αγράμματα…

 Οφείλετε ξανά στους Συλλόγους στις Ενώσεις στις Λέσχες να τους κάνετε φροντιστήριο, όπως ήτανε φροντιστήριο στην Τραπεζούντα, όπως ήτανε στη Σμύρνη, όπως ήταν στην Αργυρούπολη, όπως ήταν σ’ όλη την Ανατολή!

Οφείλω από εδώ απ‘ την Καβάλα αλλά κι από ολόκληρη την Ελλάδα κι απ‘ όλο τον κόσμο, όπου πηγαίνω, να σας πω ότι αυτός ο αγώνας συνεχίζεται, θα είναι νικηφόρος!”






Και η εκδήλωση του απερχόμενου.....



Σε φιάσκο εξελίχθηκε η ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην πόλη της Καβάλα καθώς η προγραμματισμένη για τις 20:30 ομιλία του, ξεκίνησε ούτε λίγο ούτε πολύ με πάνω από μία ώρα καθυστέρηση….δεν θυμάμαι ακριβώς γιατί έκανα και κάτι δουλειές….
Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επέρριψαν τις ευθύνες στη ζέστη και στην ανοιχτή αγορά, αλλά στην πραγματικότητα δεν ήτανε αυτός ο λόγος αλλά η αντίδραση των Μακεδόνων πολιτών της Καβάλας για την Συμφωνία των Πρεσπών, την μέχρι τώρα πορεία της Κυβέρνησης….. αλλά και στο να πέσει ο ήλιος, έτσι ώστε τα πλάνα της ΕΡΤ με κόντρα τους προβολείς, αλλά και τις «χαμηλές πτήσεις», να φαίνεται το μπροστινό της κομμάτι της Πλατείας, και με αραιωμένους τους χειροκροτητές να φαίνονται ότι όντως υπάρχει αρκετός κόσμος.
Και πάμε να δούμε σε ποιο μέρος της Πλατείας είχε κόσμο, όπου μίλησε ο κ. Τσίπρας κι έπαιζε η «κάμερα – γερανός» της ΕΡΤ από μια πρόσφατη φωτογραφία από το Συλλαλητήριο για τα Διόδια που πραγματοποιήθηκε στην ίδια Πλατεία.

Όλος ο κόσμος που βλέπατε στην τηλεόραση σας ήτανε στο μέρος που βρίσκεται ο κόκκινος κύκλος. Φυσικά, υπήρχαν και κάγκελα και ο ανοιχτός χώρος δεν είναι όπως ο κόκκινος κύκλος, καθώς απαιτείτε φύλαξη στον Πρωθυπουργό, ενώ στην φωτογραφία η συγκέντρωση είναι ελεύθερη. Έτσι θα μπορέσετε να καταλάβετε πως το μεγαλύτερο μέρος της Πλατείας Ελευθερίας που φτάνει μέχρι το κτήριο της Τράπεζας (κάτω δεξιά) είναι στην ουσία άδειο.

Στην φωτογραφία βλέπετε το πίσω μέρος από το πλήθος που παρακολουθούσε την ομιλία του κ. Τσίπρα, ενώ όπως καταλαβαίνεται το μεγαλύτερο μέρος την Πλατείας Ελευθερίας είναι άδειο.





Στις 2 πιο πάνω φωτογραφίες φαίνεται ξεκάθαρα ότι η συμμετοχή του κόσμου ήτανε μηδαμινή

Πηγή: https://siaperas.se/to-fiasko-tou-tsipra-stin-kavala-kai-i-laothalassa-tis-ert/?fbclid=IwAR2_dRXjGB6mwpnbiVy3fyDO0laEuhr-N7AbLkW_dMI3nesH9CTRHe_EZcU