Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Η Επανάσταση όλων των Ελληνίδων, όλων των Ελλήνων




Θ. Μαλκίδης 

O Θεόδωρος Κολοκοτρώνης γράφει πως <<όταν αποφασίσαμε να κάνουμε την Επανάσταση δε συλλογιστήκαμε   ούτε πόσοι είμαστε ούτε πως δεν έχουμε άρματα, αλλά σαν μία βροχή έπεσε σε όλους η επιθυμία της Ελευθερίας μας>>.  

Το ενδοξότερο και πιο πολυσήμαντο γεγονός της ιστορίας του νέου Ελληνισμού είναι αναμφισβήτητα η Επανάσταση του 1821,  καρπός της θέλησης των Ελληνίδων και των Ελλήνων για Ελευθερία για αποτίναξη του ζυγού, της σκλαβιάς, της δουλείας. Επανάσταση η οποία  οφείλει, κατά μεγάλο μέρος, την επιτυχία της στο ότι ήταν έργο όλων των Ελλήνων και Ελληνίδων. Από το Μοριά και τη Ρούμελη, τα Νησιά, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Μικρά Ασία, την Κύπρο και τον Πόντο, μέχρι τις κοινότητες της Διασποράς στην Κεντρική Ευρώπη, τις παραδουνάβιες Ηγεμονίες και τη Ρωσία.

Και αυτήν την Εθνανάσταση οφείλουμε να τιμήσουμε όλοι και όλες, όπου υπάρχουν Ελληνίδες και Έλληνες. Ενάντια σε αυτούς που θέλουν να μας κάνουν ξανά ραγιάδες στην Κύπρο, στο Αιγαίο, στη Θράκη, στέλνοντας νέο Δράμαλη, νέο Κιουταχή, νέο  Ιμπραήμ, ενάντια σ ΄αυτούς που μισούν κάθε τι Ελληνικό, ευτελίζοντας  και  υβρίζοντας αξίες,  αρχές,  Ήρωες, Αγίους,Ορθοδοξία και Ελληνισμό!


Η συνέντευξή μου στην εκπομπή Φωνή της Ελλάδας της ΕΡΤ, για την  Επανάσταση του 1821 όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων.




 
 

  Την Πέμπτη 25η Μαρτίου, διακόσια χρόνια μετά το 1821, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες τιμούν τους απελευθερωτές τους ! 

Στην Αλεξανδρούπολη συγκεντρωνόμαστε στις 11:30 το πρωί στο χώρο στάθμευσης Εγνατία και στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στο μνημείο της οικογένειας Βισβίζη στο Φάρο.